ПП категорични: Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма да има

Акценти

ПП категорични: Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма да има

43665
на 01.11.2022
ПП категорични: Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма да има
Автор:   ПИК

Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не трябва да нямат чувство за безнаказаност. Точно затова нашите политики са свързани с отчетността на главния прокурор. Това каза зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калина Константинова пред Би Ти Ви. 

препоръчано

Двата законопроекта, на които държим са свързани именно с отчетността на главния прокурор и той да бъде разследват легитимно. И другия законопроект – реформа в КПКОНПИ, за да може да има още един разследващ орган за корупция. Това е една неработеща институция, която искаме да превърнем в работеща и да могат да бъдат разследвани разследвани хора на всички нива, добави зам.-председателят на ПГ на ПП. 

Тя коментира и изказването на депутатът Радомир Чолаков относно подкрепа на ГЕРБ към предложенията на „Продължаваме промяната“ за съдебна реформа.  

С „Има такъв народ“ имахме подписано коалиционно споразумение, Прекарахме месеци в работни групи, в които говорихме за реформа. Когато трябваше дас е стигна до реформа се дръпна шалтера на правителството. Фокусирано ще гледаме за детайлните стъпки на ГЕРБ и ще следим каква подкрепа ще получи този проект. Най-важните принципи на „Продължаваме промяната“ е да спазваме обещанията си. Всички политически сили да застават зад принципите си и да не ги променят. Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма как да има. Задължително трябва да има разговори за мерките за справяне с кризите. За тези 16 политики, които предлагаме, ще  имаме нужда от подкрепа и за тях сме готови за срещи. Готови сме и на срещи на лидерско ниво пред очите на хората да видим, които от тези мерки ще срещнат подкрепа, посочи Константинова.

По думите и от „Продължаваме промяната“ очакват реални постъпки, в които да видят, че от ГЕРБ признават своите прегрешения и ин хаус поръчките не са били правилен ход.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК