ПП с нов ултиматум! Ако се гласуват промените в Изборния кодекс, се отказват да правят правителство

Акценти

ПП с нов ултиматум! Ако се гласуват промените в Изборния кодекс, се отказват да правят правителство

82072
на 24.11.2022
ПП с нов ултиматум! Ако се гласуват промените в Изборния кодекс, се отказват да правят правителство
Автор:   ПИК

В последните два месеца първата политическа сила показва абсолютна политическа импотентност да създаде нещо градивно. Тук сме, за да кажем, че разбираме проблемите на гражданите и имаме план. Даваме конкретни предложения как да се излезе от кризата. Това каза пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

препоръчано

От екрана той постави нов ултиматум. „Ако в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс, от „Продължаваме Промяната” няма да реализират втория мандат“, размаха пръст Гюров.

„Това е първият план, който се представя в парламента за съставяне на кабинет, който да приеме ключови промени в законодателството”, каза от своя страна зам.-председателят на парламентарнат група на ДБ Владислав Панев.

Петков: Готови сме да направим правителство на малцинството, ако нашите политики бъдат подкрепени в зала

„Естествено, че това правителство ще бъде много рисково. Ние казваме, че смисъл от него има само, ако ще се занимава с важните теми. Българските граждани и представителите в парламента трябва да решат какво бъдеще искаме. Такова, в което Никола Минчев е заменен от Вежди Рашидов или такова, в което България ще стане пълноправен член на ЕС ”, добави Гюров.

Гюров посочи, че ако в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс, няма да реализират папката с имената. „Народните представители все още имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората”, е неговото мнение.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време
ПИК TV x
Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО) Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК