Вход
София
Времето в София 0 o C

Правителството в сянка на Нинова - осъждани, разследвани и провалени кадри на БСП

Правителството в сянка на Нинова - осъждани, разследвани и провалени кадри на БСП

на 19.10.2020
115145
0
Правителството в сянка на Нинова - осъждани, разследвани и провалени кадри на БСП
Автор: ПИК
19.10.2020
0
115145

Правителството в сянка на Корнелия Нинова разкрива пълната кадрова и управленческа немощ на лидерката на БСП след мощната чистка на ярки лица и опитни и популярни личности, която тя предприе.

Още драми в БСП: Червените цепят ръководството с нова структура за натиск върху Корнелия Нинова

Още драми в БСП: Червените цепят ръководството с нова структура за натиск върху Корнелия Нинова

Поредна тесла за Корнелия Нинова само седмица след като...

на 16.10.2020

Под егидата за борба с корупцията и върховенството на закона Нинова нареди за бъдещи министри социалисти, които са или осъждани, или разследвани, или провалени през годините. Единственият критерий, на който безусловно отговарят, е безпределната им вярност към самата Корнелия.

Със същите характеристики се отличават и повечето от членовете на новоизбрания Предизборен щаб на БСП, който според решенията на Националния съвет на партията от вчера трябва незабавно да се заеме с подготовката на столетницата за парламентарните избори.

Хорото на дискредитираните и овластени от Нинова партийни началници повежда именно председателят на 38-членния Предизборен щаб - Георги Свиленски. Освен с най-известната си битност - на бивш мъж на сегашната съпруга на обитателя на президентството Румен Радев, Свиленски се прочу и като шеф на Предизборния щаб на БСП, загубил всички избори на столетницата след президентските и заради това подал оставка от длъжността.

По-назад във времето името му нашумя като участник в една от най-големите далавери на прехода за около 2 милиона лева - "Софийски имоти", в чийто Борд на директорите е и Свиленски като общински съветник от БСП и в комбина с печално известния деец на СДС Тошко Добрев.

Разследването определя далаверите с имотите на София в полза на определени групировки и техни приближени - СИК и ВИС, като "скрита приватизация". Свиленски остава без имунитет вече като депутат от БСП, а заради подозрително протакане на делата от приближената до Цветан Цветанов съдийка - Владимира Янева, в крайна сметка давността изтича. Всички подсъдими за безстопанственост и корупция са оправдани.

Радев захапа Корнелия Нинова - скочи срещу "македонско малцинство"

Радев захапа Корнелия Нинова - скочи срещу "македонско малцинство"

„Надявам се, че Конституционният съд ще защити...

на 16.10.2020

Свиленски обаче явно е един от най-тачените приближени на Нинова, защото, освен като шеф на щаба, той е и член на новото Изпълнително бюро на БСП, подбрано лично от нея, както на Съвета по транспорта, информационните технологии и събощенията.

Сиреч, министър в сянка.

Другият, който може да се похвали с чак толкова много постове в БСП покрай Нинова, е единствено Атанас Зафиров. Той е и заместник на Свиленски, оглавява и Съвета по отбрана.

Зафиров нашумя покрай скандала с ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите, и общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев. Зафиров е негов политически продукт.

Както ПИК разкри, преди Бенчев да го вкара в БСП, той се е пробвал за общински съветник в морския град от "Гергьовден", а местни твърдят, че преди това е наобиколил и други партии. Сега пък заявява, че ще подкрепя Нинова, защото лидер на БСП е тя.

Как БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова

Как БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова

Както е тръгнало, скоро ще се окаже, че Корнелия Нинова е...

на 17.10.2020

Кадровата немощ на столетницата под ръководството на Нинова се набива на очи именно заради дублирането на функции от едни и същи хора. Бегъл преглед показва, че освен очевидните й любимци Свиленски и Зафиров, които ръководят щаба и по един Съвет, 10-ма от шефовете на съвети (или министри в сянка) са и членове на щаба.

3-ма от членовете на ИБ са шефове на съвети и комисии.

Към последните спадат "прибежникът" Янаки Стоилов, който от позицията на върл опозиционер рязко свърна към позицията върл защитник на Нинова и бе овъзмезден със зам.-председателски пост в ИБ на БСП и Комисия  по идейно и програмно развитие. Както и новата звезда на Нинова - Крум Зарков, който освен член на ИБ, оглави и Съвета по правосъдието. Зер, право е завършил човекът.

Пристрастието на Нинова към хора, които си имат проблеми с правосъдието, проличава и от възловата роля, която е възложила на осъдената бивша заместничка на партийния гуру на лидерката Румен Овчаров в мегаминистерството на енергетиката в кабинета на Сергей Станишев - Анна Янева.

Заедно с Овчаров тя бе обвинена, че в качеството си на висши държавни служители на принципала на „Мини Бобов дол” ЕАД са нарушили задълженията си и умишлено не упражнили контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов при прехвърлянето на изключителните права за добив на въглища.

От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лв.

Сега Янева ще ръководи Комисията по партийна дейност.

Депутатът от Монтана Атанас Костадинов е член на щаба. Нинова зорлем го натресе за водач на тамошната листа именно защото лицето се прочу като първопричина на отравянето на града с арсен покрай изграждането на водния цикъл в Монтана, на който той еп роектант и главен консултант. А по време на строителството му като зам.-министър на екологията е неглижирал факта, че 6 проби доказват между 10 и 16 пъти по-голямо съдържание арсен и тежките метали олово и живак. За всичко това от години са подадени жалби в прокуратурата.

Сега Костадинов вече е шеф на Съвета по околната среда и водите, а съответно и министър в сянка на екологията. Макар покрай скандалите със забегналия бивш хазартен бос Васил Божков да стана ясно, че е бил и негов съдружник...

Друга одиозна и също приближена на Нинова персона оглави Съвета по здравеопазване. Това е прочулият се напоследък с фалшивата диплома на дъщеря си Десислава Йорданов депутат - доц. д-р Георги Йорданов. Амбициозната му щерка го вкара в скандал, свързан и с кофликт на интереси, и със спорното й назначение в здравния сектор в Пловдив.

Цялата й афера е обект на прокурорска проверка.

Любовта на Нинова към социалната политика явно е разкъсала сърцето й между бившата социална министърка в две правителства Емилия Масларова и съгражданина й и верен глашатай Георги Гьоков, защото двамата си поделят ръководния пост на Съвета по труда и социалната политика.

През последните години името на Масларова се свързваше със съдебни дела, започнали през 2010 г. за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Далаверата започна покрай ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора. Според обвинителния акт Масларова заедно със семейния си приятел и управител на фирма „Стара Загора 2007“ Венцислав Драганов и техни помагачи са присвоили 11 млн. лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата.

През 2017 г. обаче Софийски апелативен съд върна делото на прокуратурата заради зле подредени факти по обвиненията, а Масларова осъди България в Страсбург на 8 000 евро.

Без съвет, който да ръководи, но за сметка на това с две възлови позиции е възнаграден и лишеният от имунитет заради купуване на гласове депутат Манол Генов, който е член и на Изпълнителното бюро, подбрано от Нинова. И, разбира се, на предизборния щаб.

Стари кажи-речи колкото самата БСП познайници са други двама министри в сянка. Това са вечната Амбър на БСП Таско Ерменков и Евгени Кирилов. Първият, за когото от службите твърдят, че е изгонен от разузнаването заради непригодност, оглавява Съвета по енергетика.

Вторият пък беше евродепутат от БСП, изпаднал от титаничните битки по съставянето на новата евролиста на партията за Брюксел и сега компенсиран с ръководния пост на Съвета по външни работи. Въпреки не много крепкото си здраве той е овъзмезден и с членство в червения Предизборен щаб.

Сред министрите в сянка обаче се срещат и доста непопулярни имена. Непопулярни, но за широката публика. В партийните редици те са доста известни, макар и в не най-бляскава светлина. Така например за шефа на Съвета по земеделие, храни и гори Свилен Атанасов от Плевен се знае, че освен председател на Плевенската структура на партията, след 18.00 часа става трудно комуникативен под въздействието на силни спиртни напитки. Това не се смята за пречка, за да бъде и член на новия Предизборен щаб на столетницата. А съгражданинът му Стефан Бурджев, когото Нинова си прибра в Изпълнителното бюро, се слави с пристрастността си и към по-силни опойващи вещества от алкохола.

За сметка на това депутатът от плевенската листа на БСП Румен Гечев явно е изпаднал от класациите на Нинова, макар горещо да я бранеше, явно на принципа "изтъка си платното и ритна крусното", пък нищо, че й осигури 87% от тамошните червени гласове, за да стане лидер и по време на кампанията й плашеше социалистите в Студентски град в София, че ако не гласуват на вътрешнопартийния вот, ще бъдат изключине от БСП.

Подобен е и случаят с шефа на Съвета по вътрешни работи Веселин Пенчев. Той е прокаран на възловата позиция като министър в сянка от депутата и негов съгражданин от Шумен Иван Иванов, който пък се прочу като зам.-министър за един ден в МВР в правителството на Пламен Орешарски и бе изгонен оттам заради преките му връзки с групировката СИК. Иванов пък влезе и в червения Предизборен щаб за следващия вот за парламент.

Съвсем очаквано Съвета по младежта и спорта поема близкия до сърцето на Нинова бивш футболист и бивш депутат от БСП Иван Ченчев, който в спортните среди е по-известен като пиара на Александър Томов - Лупи по времето, когато държеше ЦСКА. 

За разкия си завой от вътрешнопартийните опозиционери към защитниците на Нинова с двойна позиция в БСП е овъзмезден и Милко Багдасаров от Кърджали, който освен член на Щаба е и шеф на Съвета по образование и наука

Сред редовите членове на новия Предизборен щаб има и две вълнуващи присъствия, които са недвусмислена отплата на Нинова за предаността и всеотдайността през последните една-две години, включително и по време на самите вътрешнопартийни избори. Единият е скандалният Ивайло Лилов, който като част от джендъриата покрай Нинова стана част от опитите за видео дискредитиране на главния опонент на лидерката Кирил Добрев чрез провокирането му и записи, направени от вътрешни камери на "Позитано" 20 и разпространени в близки до Нинова медии.

А другият е присаденият в централата на БСП собственик на погребална агенция Васил Самарски с открита нетрадиционна сексуална ориентация, станал неин пиар през последните месеци. Името на Самарски буквално е мръсна дума в Казанлък, тъй като именно заради неговата дейност и странните тарифи за обгрижване на мъртъвци и гробове хората предпочитат да погребват близките си в съседни населени места. А далаверите му около ръководеното от него тамошно читалище "Искра" кънтят до ден днешен в града.

Нинова прибра  Самарски на "Позитано" 20, след като изгони близката си медийна съветничка Бояна Бозаджиева, която се смята за приближена до Кирил Добрев.

Сподели:
свързани новини
ЧИСТКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Корнелия Нинова праща шпицкоманда от 10 души за разправа с неудобни ЧИСТКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Корнелия Нинова праща шпицкоманда от 10 души за разправа с неудобни
Лидерката на БСП Корнелия Нинова е решила до проводи...
на 19.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20245
архив

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”. 

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x