Правителството на Васил Божков. Тайните връзки на Бойко Рашков и Румен Спецов с Черепа

КОМЕНТАРИ

Правителството на Васил Божков. Тайните връзки на Бойко Рашков и Румен Спецов с Черепа

156826
на 21.03.2022
Правителството на Васил Божков. Тайните връзки на Бойко Рашков и Румен Спецов с Черепа

Последвайте ни в Google News Showcase

"Моята тактика е да бутна Влади (Владислав Горанов, министър на финансите б.р.). Удрям само по Влади и по Бойко (Бойко Борисов премиер на България), другите не ме интересуват, колкото и да се опитват да раздвоят вниманието….Гешев не ни е проблемът, ако спечелим властта, ще му орежем правомощията без Конституцията, както го направихме, ще го направим фигурант, какъвто е и президентът. Не е важен мандатът му, защото правомощията на главния прокурор са описани в Закона за съдебната власт."

препоръчано

Това заявява беглецът от правосъдието Васил Божков-Черепа в телефонен разговор с журналиста Огнян Стефанов на 10 юли 2020 година. Разговорът е записан със законни СРС-та и е публикуван на 14 юли 2020 година от прокуратурата в разгара на т.нар. протести.

Идеите на Черепа, който направи партия „Българско лято“ с огромен финансов ресурс, но не успя да влезе в парламента и се разпадна, днес, две години по-късно, са вече в ход. Реализира ги четворната коалиция на коалициите.

Финалът бе в четвъртък вечерта, когато полицията по тъмна доба арестува лидера на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия шеф на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова.

Ден преди това след деветчасов дебат правната комисия закри специализираните съдилища и прокуратури. Случайност? Не мисля.

По повод ареста на Борисов премиерът Кирил Петков се похвали сам, че е дал показания. Те се базирали на прочетеното в Гугъл и обслужващите го медии, в които Васил Божков разказвал някакви неща. Петков извикал своя министър на вътрешните работи Бойко Рашков, бивш комунистически следовател, но много обичан от РазГрадската десница на Прокопиев, като му наредил да му вземат показания. По същата логика може да разпитате някой от улицата, който да ви разказва какво е прочел за Луната, без да е стъпвал там.

На среднощната пресконференция в петък, която трябваше да замаже някак си гафа, Бойко Рашков заяви, че на Божков, нищо че е санкциониран по Закона „Магнитски“ и с повдигнати 19 обвинения, включително и за поръчкови убийства, може да се разчита като надежден свидетел. Оказа се, че правителството не е на четворната коалиция, а на Васил Божков, който дава указания на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков в изпълнение на задачата си да си отмъсти на „Влади“ и „Бойко“.

Каква е връзката на Бойко Рашков с Васил Божков-Черепа?

На 12 май 2021 година Рашков, популярен с прозвището Дамаджаната, е назначен от президента Румен Радев за вътрешен министър в служебното му правителство. Същият ден бившият комунистически следовател пристига в МВР със задачата да „чегърта“. И води със себе си една дама, която е назначена незабавно на изключително важния пост-началник на кабинета на министъра на вътрешните работи. Това е Елена Фичерова-Караиванова.

Фичерова-Караиванова е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“ става ясно от публикуван официално учредителен протокол за създаване на партията „Българско лято“ от 3 януари 2021 година. Нещо повече, дамата е избрана за член на Изпълнителния съвет на „Българско лято“ под номер 13.

От официална справка в ЦИК става ясно, че Елена Фичерова-Караиванова е регистрирана като кандидат депутат от партията носител на Божков Българско национално обединение-БНО в 23 МИР-София. Там водач беше Васил Божков, а дамата е в листата под номер 9.

На 2 март Фичерова-Караиванова подава до ЦИК искане да бъде заличена като кандидат за народен представител, което комисията удовлетворява. Преди да стане учредител на партията на Черепа дамата е работила като началник – сектор „Процесуално представителство и обществени поръчки” към отдел „Правно и нормативно обслужване” в Гранична полиция, а после в дирекция „Правна“ на МВР. През 2015 година защитава докторска степен в Академията на МВР на тема „Граничен контрол на чужденците в България“. Скандалът, за който Breaking.bg първи съобщи бе огромен, но „смачкан“ умишлено от обслужващите Радев-Рашков и сие медии.

Вътрешният министър твърди, че дамата е голям специалист по наказателно право, което изобщо не е вярно видно от темата на докторската й дисертация. А именно „Граничен контрол на чужденците в България“.

Фичерова бе обещала да даде интервю за „24 часа“, но три часа преди да бъде обявен списъкът по Закона „Магнитски“ на САЩ тя бе изхвърлена от МВР. Тихомълком. Многогласният Божков, който всеки ден се лееше по всички медии, не обели и дума затова.

В медиите бяха показвани многократно снимки на купони в столичния хотел „Рила“, собственост на Божков преди години, в които Рашков, директор на Националната следствена служба-НСлС, пие и му пеят на ушенце.

В изпълнение на задачата да се ограничат правомощията на Гешев преди два месеца вътрешният министър тържествено заяви, че ще предложи полицията да арестува и да провежда без санкцията на прокуратурата. Това направиха и в четвъртък, действайки по „неотложност“ пренебрегвайки държавното обвинение и без разрешение на съд. Така работеше МВР на Рашков и по време на изборите през м.г. Арестуваха се масово хора , държаха ги за 24 часа в ареста и ги пускаха без обвинения. Това бяха кметове, активисти на ГЕРБ и обикновени хора. Целта беше сплашване.

За съжаление Рашков не е единствената връзка на избягалия в Дубай „революционер“, който е под опеката на руските специални служби. Именно от екзотичното емирство бе докаран в България и назначен за шеф на НАП Румен Спецов. Последният се подвизаваше като културист в Дубай и фитнес треньор. Според запознати Васил Божков е много близък със съпругата на Спецов, а последният с Асен Василев, „мозъка“ на ПП за разлика от неуравновесения Кирил Петков.

Оказа се, че Румен Спецов е прехвърлил фирмата си на клошар с милионни задължения към НАП. Правеха се някакви проверки, но към момента не е известен резултатът им.

Да не забравим връзката на Черепа с друг олигарх и спонсор на „промяната“ Пламен Бобоков. В медиите бяха публикувани многократно снимки от пищните купони, за милиони левове на двамата и съпругите им по луксозни места в света като Куршевел, Кипър, Гърция.

Да припомним чатовете на президентския съветник Пламен Узунов-Фашиста с Бобоков, в които първият върши услуги по назначаване на посланици, има съдебни решения преди да бъдат обявени официално, лобира за гражданство на руски олигарх и още и още. Пламен Бобоков лъсна и с чат с русенския прокурор Николай Николов, за когото бизнесменът лобира да стане окръжен прокурор.

„Надявам се, че още съм в играта“ пита прокурорът и получава отговор от Бобоков: "На 100 %". При огласяването на чатовете Николов подаде оставка.

След като на власт идва „промяната“ през ноември 2021 година „прокурорът на Бобокови“ се оказа назначен от Държавната консолидационна компания-ДКК като член на…Съвета на директорите на държавното дружество ВМС-Сопот ЕАД. В заводите на братята в Русе се провеждаха политически срещи на Тошко Йорданов, „промяната“, и кандидати на ДБ като Тафров.

Случайност? Не мисля.

И това е само върхът на айсберга. Разследванията срещу братя Бобокови и Васил Божков-Черепа са в специализираната прокуратура. Може би затова е и неистовият натиск за нейното закриване, както и на специализирания наказателен съд.

Срамната акция срещу Борисов е поръчана от Васил Божков, а най-абсурдното в случая е, че премиерът Кирил Петков се явява негов говорител. Няма друго разумно обяснение на „разпита“ на Петков за неща, които е чел в Гугъл. За да се удвои правният абсурд в документите към „разследването“ са добавени сигнал на БОЕЦ и проверка на АДФИ в Министерство на финансите, които нямат нищо общо с европейските фондове и европейската прокуратура.

Най-логичният извод от тази каша бе „разследващият“ Васил Божков да се прибере в България, след като неговите хора са на власт и да разкаже всичко пред следователи и полицаи. Но някак си смелият Божков не иска и не иска.

Иван Михайлов, Breaking.bg

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК