Правителството на националното съгласие на Либия отказа предложеното временно примирие

Африка

Правителството на националното съгласие на Либия отказа предложеното временно примирие

5604
на 21.05.2020
Правителството на националното съгласие на Либия отказа предложеното временно примирие
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството на националното съгласие на Либия отказа предложеното от Либийската национална армия временно примирие за периода на месеца на Рамадана, съобщава РИА „Новости”.

препоръчано

Според представителя на Министерството на външните работи на правителството Мухамед ал Каблауи причината е, че примирието е опит на Либийската национална армия да печели време.

„Правителството на съгласието по-рано обяви своята позиция по примирието и изцяло се отказа от него, тъй като то е опит за печелене на време и за това, командващият маршал Халифа Хафтар и формированието му да прекъснат следващите едно след друго тежки поражения”, заяви Ал Каблауи.

Представителят на Правителството на националното съгласие напомни, че именно Хафтар отхвърли примирие и прекратяване на агресията по време на междулибийските преговори с участието на Русия и Турция в Москва през януари.

По-рано от Либийската национална армия обявиха за изтеглянето на войските си от Триполи във връзка с настъпването на празника Ид ал Фитр.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК