Правителството на Нигерия обяви за отвличането на 136 деца от училище

Африка

Правителството на Нигерия обяви за отвличането на 136 деца от училище

4328
на 03.06.2021
Правителството на Нигерия обяви за отвличането на 136 деца от училище
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Терористи са отвлекли 136 ученици от ислямско училище в нигерийския щат Нигер, съобщава „Ройтерс”, цитирани от РЕН ТВ.

препоръчано

Агенцията се позовава на съобщение на правителството на страната.

Местни медии съобщиха за 200 отвлечени.

Според данните, инцидентът е станал миналата неделя. Известно е, че бандити с мотоциклети са атакували град Тегин. По-късно представители на правителството заявиха, че са започнали да се свързват с родители за установяването на точния брой отвлечени деца.

Президентът на Нигерия обяви в късните вечерни часове в понеделник, че агенти на силите за сигурност на страната работят по издирването на около 200 деца. По-късно заместникът на губернатора на щата Нигер Ахмед Мохамед Каетсо заяви, че е разбрал точното количество на изчезналите деца.

„Сега вече официално можем да потвърдим, че общо са отвлечени 136 деца”, заяви той на пресконференция в столицата на щата Мина.

Бандити, които отвличат хора с цел получаването на откуп, са обвинени в серия отвличания от училища и университети в северната част на Нигерия. Само за последния месец са били отвлечени над 800 студенти.

Каетсо обяви пред журналистите, че щата Нигер няма да плаща откуп под каквато и да е форма.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК