Вход
София
Времето в София 12 o C

Правителството одобри строежа на болница в Габрово

Правителството одобри строежа на болница в Габрово

на 21.08.2019
5406
6
Правителството одобри строежа на болница в Габрово
Автор: ПИК
21.08.2019
6
5406

Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Това е първото лечебно заведение за болнична помощ, което се създава с Решение на Министерски съвет, в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения.

Тригодишният бизнес план за развитие на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД предвижда лечебно заведение да разполага със 107 легла и да изпълнява медицински дейности в обхвата на медицинските специалности по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, кардиология, гастроентерология, нефрология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

Съгласно оценката на потребностите, изготвена от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ въз основа на Националната здравна карта, в област Габрово напълно са изчерпани възможностите за разкриване на нови легла по специалностите гастроентерология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, както и непрофилирани вътрешни легла, а за нови легла по специалностите кардиология, нефрология, пневмология и фтизиатрия, физикална и рехабилитационна медицина в областта, са ограничени.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от НЗОК, според което е нецелесъобразно увеличаване финансирането на лечебните заведения за болнична помощ в област Габрово за заплащане на дейности, които се изпълняват от съществуващите лечебни заведения.

С оглед това Министерският съвет реши да одобри създаването на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД, която да осъществява медицински дейности по следните специалности, за които е установена потребност съгласно Националната здравна карта: вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, кардиология, нефрология, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

Съгласно нормативните изисквания с решението е определен срок от три месеца, в който управителят на дружеството да подаде заявление до министъра на здравеопазването за издаване на разрешение по чл. 47 от Закона за лечебните заведения.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(6)
1
ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ 150 ЧАСТИ БОЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ!310 ЧАСТИ БОЛНИЦИ ЗА МАЛКА БЪЛГАРИЯ СА МНОГО!ТЕ ИЗТОЧВАТ ЗДРАВНОТО КАСА НЕПРАВОМЕРНО!ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕМ ВЪПРОСА:"КОЙ ПОКРОВИТЕЛСТВА НЕПРЕКЪСНАТОТО РОЕНЕ НА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И СТРЕМЕЖА ДА СЕ ЗАКРИВАТ ОБЩИНСКИ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ"?! ОТ ТОВА ГУБИ САМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ,А ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ПОЛИТИЦИТЕ,КОИТО СИ НАПРАВИХА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ!
3
За ДЕСЕТ ГОДИНИ - гАлям успех !!!
4
Дончев ще захлеби пак с комисионни
5
Чия фирма ще строи и дели ?
6
В страната, ежегодно боледуват непрекъснато, цяла година 1/5 от населението. Или един милион! ( Толкова сме реално- другото е стъкмистика,свързана и с избори,със СРЗ,със " намаляваща безработица,и съответно повишени разходи за здрае от Държавата. ).При общо над 4,3 милиарда лева от Държава и здр.вноски,излиза около 4 хилядарки за всеки болен!? Такова пладнешко крадене няма на цялата планета.И все им е недостатъчно! Бягат младите,защото ги държат на мизерни заплати.А те се гърбят основно в болниците.Да сте чули,някой от висшата каста на болниците да е излязъл на работа в Европа? Няма и да чуете! Никъде,какъвто и да е по специалност,специализация и научно звание няма да получава такива приходи,като тук.Няма доктор от зам.началник на отделение,клиника,екип,който да е под 20-30 бона чисто на месец.А много от тях официално декларират и 70-80 хиляди!? Ще получи в Европа 30-40 хиляди евро на Върбин ден.За другото- в малкото джобче от " благодарния" пациент и жестоки суми доплащане- не говорим.Искаш частно- направи си сграда оборудване,персонал сам.И си търси пациенти.Който има милиони- да плаща.Сега всички " бели" мафиоти бивши шефове в МЗ, министри,замове,депутати- доктори са собственици на болници.Те създадоха лобисткия закон за себе си.Били равноправни с Държавните? Равноправен,ама си прилапал без пару цели поликлиники и крила от болниците.Със все оборудване.И сега точите не с маркуч,а със цистерни Здравната каса.Но преживните г,оведа сме виновни.Не - Вие!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21088
архив

Ново социологическо проучване на общественото мнение показа, че три четвърти от българите се чувстват щастливи. Останалите не пият!

няма нови новини
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
сега
2662
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Картечарката Мая с тежък комунистически залп за София (ВИДЕО КОМЕНТАР)
x
"Мъжките" въпроси или как се отглежда момче
x