Правителство на Кипър ще бъде имунизирано с ваксината на ...

Европа

Правителство на Кипър ще бъде имунизирано с ваксината на ...

6778
на 15.04.2021
Правителство на Кипър ще бъде имунизирано с ваксината на ...
Автор:   ПИК

Цялото правителство на Кипър ще бъде имунизирано днес с ваксината на „АстраЗенека”, за да засили доверието на хората в нея, съобщават световните агенции, цитирани от БНР

препоръчано

Всички министри, които още не са ваксинирани, днес ще получат първата си доза от „АстраЗенека”, отправяйки със своя избор „послание за доверие в нейната безопасност и ефикасност”, заяви правителственият говорител Кириакос Кусиос. Интересът към нея рязко намаля след продължаващите съобщения за страничните й реакции, което сериозно забавя изпълнението на Националния имунизационен план.

Президентът Никос Анастасиадис ще присъства заедно с министрите си в здравния център в Никозия, макар че самият той вече е ваксиниран още на 28 декември, с „Пфайзер”- първите ваксини, доставени в Кипър. Външният министър, който е в чужбина, ще бъде ваксиниран в понеделник.

В началото на тази седмица „АстраЗенека” предпочете и лидерът на управляващата партия ДИСИ Авероф Неофиту.

До 13 април в Кипър са направени почти 200 000 ваксинации, от които над 56 000 са с двете дози. До юни страната ще получи допълнително още 100 000 дози ваксини „Пфайзер” от последните договорености на Европейската комисия, съобщи здравният министър Константинос Йоану.

Вчера Кипър получи първите 2 400 ваксини на „Джонсън и Джонсън”, но те няма да бъдат използвани в имунизационната кампания, до получаването на научно становище от Европейската агенция по лекарствата, обяви здравното министерство.

 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това