Православната църква в Румъния се включва в кампанията за ваксиниране срещу COVID-19

Балкани

Православната църква в Румъния се включва в кампанията за ваксиниране срещу COVID-19

1855
на 14.01.2021
Православната църква в Румъния се включва в кампанията за ваксиниране срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Най-големият ваксинационен център в Румъния ще бъде в изложбения център "Ромекспо", съобщава вестник "Ромъния либера" и цитира кмета на първи сектор на Букурещ Клотилд Арманд, която заяви, че в там ще работят 64 пункта за ваксинация срещу Covid-19.

препоръчано

Клотилд Арманд съобщи във Фейсбук, че е проверила работата по подготовка на центъра за ваксинация, а организацията в комплекса "Ромекспо" била впечатляваща"

Премиерът Флорин Къцу ще се ваксинира срещу COVID-19 в събота, съобщава още "Ромъния либера". Това ще стане публично, един ден след началото на втория етап от имунизацията в Румъния, отбелязва изданието.

Премиерът заяви след вчерашното заседание на правителството, че ваксинацията срещу новия коронавирус в Румъния върви добре до момента и подчерта, че целта на правителството е до септември да бъдат ваксинирани 10,4 милиона души. Къцу каза, че Румъния ще получи още осем милиона ваксини, информира БНР.

"Моята цел е през септември да имаме 10 400 000 ваксинирани лица, което означава близо 70 процента от населението, за да можем да се отървем от пандемията", посочи румънският премиер.

"Адевърул" цитира мнението и на д-р Ирина Франчук, семеен лекар в Сучава и заместник-председател на Националното дружество на семейните лекари. Тя отбелязва, че големите проблеми идват от страна на онези, които имат някакво образование и достъп до медии, Фейсбук и различни съмнителни сайтове.

Тя допълни, че агресивното отношение на църквата срещу ваксинацията също е дало резултат. 

"Видях сега, че от няколко дни си промениха позицията, което е хубаво, но според мен е малко късно", оцени д-р Франчук във връзка с отношението на Румънската православна църква към ваксинацията. Тези дни беше съобщено, че в църквите ще бъдат раздавани информативни брошури за имунизацията и, че Румънската православна църква ще участва в кампанията чрез информиране на вярващите.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това