Празнична оферта: Бестселъри за великите победи по случай 6 и 9 май!

КУЛТУРА

Празнична оферта: Бестселъри за великите победи по случай 6 и 9 май!

2842
на 05.05.2021
Празнична оферта: Бестселъри за великите победи по случай 6 и 9 май!
Автор:   ПИК

По случай 6 май, Денят на храбростта и Българската армия, и 9 май – Денят на победата и Ден на Европа, издателство „Милениум“ предлага на запалените книгомани вълнуващи четива. Заглавията от популярната поредица „История на войните“ са перфектната оферта да отбележим тези два празника, свързани със смелостта и военните триумфи.

препоръчано

Интригуващите творби от серията описват в дълбочина всички ходове на най-великите пълководци и техните знаменити битки и сражения, изпъстрящи историческите анали и определящи бъдещето на света.

На българския войник и неговата храброст е посветен томът, озаглавен „Балканските войни на българската армия“ от Александър Стоянов. Тези два сблъсъка са повратна точка в развитието на европейския югоизток. Те бележат разрушаването на един политически ред, който се установява с налагането на османската власт през XV век, и дават началото на нов период в развитието на Югоизточна Европа – времето на националните държави. Започват като конфликт, който за пръв и единствен път обединява всички държави в региона в общ стремеж – прекрояването на политическите граници и постигане на етническа, национална и дори религиозна справедливост за местното население. Това е емоцията, която движи народите, но не и политиците. Българските генерали и техните подчинени постигат победа след победа, но на масата за преговори всичко е проиграно, а България изпада в дълбока криза.

Победата над фашизма пък е водеща тема във „Втората световна война. Битките за Харков“ от Юлиян Недев. Кръстопътят в степта Харков се оказва решаващ за операциите на Вермахта и Червената армия до преломното лято на 1943 г. В сблъсъка за контрол над ключовия град се срещат немската и руската армия, като си поделят славата почти поравно. Няколко знакови битки бележат началото на пълното отстъпление на Вермахта, преследван по петите от Червената армия до Берлин. Сагата завършва на 9 май 1945 г., който днес всички гордо отбелязваме.

В поредицата „История на войните“ ще намерите още 12 заглавия, които разглеждат победите и ходовете на големите пълководци от различни епохи, като „Седемгодишната война“, „Виетнамската война“, „Ерата на викингите“, „Войната за испанското наследство“ и др.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това