Празнична питка

Читателски рецепти

Празнична питка

10384
на 18.09.2013
Празнична питка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Маруся Димитрова, Попово

препоръчано

Необходими продукти:
мая, колкото голям орех
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
2 яйца
500 мл прясно
мляко
3-4 с.л. квасено мляко (може и без него)
1 кг брашно
Начин на приготвяне:
Забъркваме маята с малко мляко и малко брашно, докато шупне. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. След като втаса, го разделяме на 5 топки. Всяка топка разстиламе с ръце и намазваме с олио, масло или маргарин, след което я навиваме на руло и я усукваме. Така получаваме 5 рула, които подреждаме в тава под формата на охлюв. Отново втасва за около 20-25 минути. Намазваме питката с жълтък и поръсваме с микс от семена (по желание). Ако е новогодишна, в питката се слага монета. Печем в предварително загрята фурна на 200-220 градуса - първите 10-15 минути. Останалите 20 минути - на 150-170 градуса.
Добър апетит!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК