Пращат на съд грузинци, плячкосали аптека

Крими

Пращат на съд грузинци, плячкосали аптека

6472
на 27.10.2020
Пращат на съд грузинци, плячкосали аптека
Автор:   ПИК

По искане на Районна прокуратура – Пазарджик, съдът задържа двама грузински граждани, привлечени като обвиняеми за кражба на 1500 лева от аптека.

препоръчано

Мярката за неотклонение „задържане под стража“ е спрямо И.Г., на 30 г., и И.Ш., на 29 г., грузински граждани, за това, че  на 6 октомври в Пазарджик, в съучастие, като извършители, отнели чужди движими вещи – пари на стойност 1500 лв., от владението на фармацевтка, работеща в аптека, без нейното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс.

На 6 октомври в Пазарджик двамата обвиняеми влезли в аптека на ул. „Търговска“. Те носели на лицата си предпазни маски. Единият от тях започнал да разпитва фармацевтката на английски език за цените на разфасовките на различни лекарства. Пострадалата се движела между щандовете, за да му отговори. През това време другият обвиняем стигнал до касата, отворил я и оттам отнел 1500 лева. Той  дал знак на съучастника си да си тръгват и двамата напуснали аптеката. Няколко минути по-късно е бил подаден сигнал в полицията.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства. Проверява се съпричастността на двамата обвиняеми към извършени подобни кражби и в други градове.

Взетата мярка за неотклонение спрямо И.Г. и И.Ш. подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик. 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това