Вход
София
Времето в София 7 o C

Пращат на съд жена за домашно насилие над майка й, скочила и на полицаи

Пращат на съд жена за домашно насилие над майка й, скочила и на полицаи

на 27.10.2020
10917
0
Пращат на съд жена за домашно насилие над майка й, скочила и на полицаи
Автор: ПИК
27.10.2020
0
10917

Пращат на съд жена за нарушена заповед за защита срещу домашно насилие и съпротива срещу полицейски служители в Перник.

Районната прокуратура в града е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.М. (на 50 години). Тя е привлечена към наказателна отговорност за извършени от нея престъпления по чл. 296, ал. 1 от НК и по чл. 270, ал. 1 от НК.

Обвиняемата М. била във влошени отношения с майка си – Л.А. Често се отнасяла грубо и арогантно спрямо възрастната жена, упражнявала върху нея психически и физически тормоз – повишавала й тон, обиждала я с нецензурни думи и налитала да я бие. Именно това станало повод, както и конкретен акт на домашно насилие през април 2019 г., пострадалата А. да сезира съда с молба за защита от домашно насилие. По образуваното гражданско дело била издадена заповед за незабавна защита, с която обвиняемата Д.М. била задължена да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Било й забранено да приближава както самата нея, така и жилището й, местоработата й и местата за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 200 метра. Дъщерята била отстранена от съвместно обитаваното жилище в кв. „Рудничар“ в Перник.     

Въпреки че нямала право да приближава майка си, в ранните сутрешни часове на 6 юли 2019 г. обвиняемата М. влязла в имота на майка си, която по онова време била сама и спяла. Събудена от шума в къщата, тя видяла дъщеря си в непосредствена близост до нея. Възрастната жена я помолила да напусне, като й напомнила за издадената заповед за незабавна защита. В отговор Д.М. започнала да вика на майка си и й отправила заплахи: „Ще те унищожа, нещастнице! Ще те съсипя!“. Л.А. се обадила на телефон за спешни повиквания 112.

На място пристигнали полицейски служители, които станали свидетели на агресивното поведение на обвиняемата, която продължавала да вика и в тяхно присъствие. Било й отправено устно предупреждение да спре, но тя не го изпълнила. Съзнавайки, че е нарушила издадената заповед за защита и вероятно ще бъде задържана от органа на реда, Д.В. побягнала, но била настигната от униформените. Поради оказаната от нея съпротива полицаите й сложили белезници и я задържали за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Междувременно започналото гражданско дело по повод депозираната от Л.А. молба за защита от домашно насилие приключило с постановяването на решение, с което на обвиняемата се забранявало да доближава майка си и да влиза в жилището й за срок от осемнадесет месеца.

Няколко месеца по-късно, вечерта на 6 май 2020 г., Д.М. влязла в имота на Л.А. През прозореца жената забелязала дъщеря си в дворното пространство, която впоследствие се качила на втория етаж на къщата и останала там за известно време. Уплашена да не бъде подложена отново на психически и физически тормоз, възрастната жена подала сигнал на телефон 112 и излязла навън, за да изчака пристигането на полицейските служители.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата М. да продължи в съда.

Сподели:
свързани новини
Зверство: Дъщеря закла майка си в София Зверство: Дъщеря закла майка си в София
Дъщеря е заклала майка си в жилището им в столичния...
на 29.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19101
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x