Вход
София
Времето в София 13 o C

Преврат ли? Не, автопреврат!

Преврат ли? Не, автопреврат!

на 26.09.2020
141640
0
Преврат ли? Не, автопреврат!

Разпилени по хронология събития, между които само привидно няма връзка.

1. Лозан Панов не бе отстранен като шеф на ВКС, въпреки че години наред играе като партен лидер и политизира институцията. Във ВСС има нагласа, воля, както и мнозинство за бламирането му, но някой "отгоре" не дава.

2. Прокуратурата така и не взе имунитета на Елена Йончева от европарламента. Досъдебното производство срещу нея за пране на пари фактически е замразено година и половина.

3. ГДБОП, КРС и културното министерство не преустановиха медийния живот на фейксайтовете на Арман Бабикян, както и на цялата фабрика за фалшиви новини. Въпреки че безскрупулно нарушават закона, не декларират собственост и финансиране, функционират абсолютно анонимно.

4. ГДБОП и културното министерство не обявиха официално, че именно Арман Бабикян е собственик на "Информиран.нет", въпреки че по сигнали на граждани е проведено разследване и съпричастността на Бабикян и "колегата" му от метежа Слави Трайков към сайта е доказана.

5. Бабикян, Хаджигенов, Минеков и Георги Георгиев от "Боец" не бяха арестувани по членове от НК за престъпления срещу републиката, въпреки че хулиганстваха, блокираха международни пътища и гранични пунктове, както и обекти със стратегическо значение като БНТ и ВМР. Щурмоваците им вандалстват и до днес, сипят грозни закани, окупират институции и медии. Органите на реда, призвани да съблюдават обществения мир, гледат на това равнодушно, даже съучастнически.

6. Радан Кънев стана евродепутат по твърде спорен начин, след директна намеса "отгоре" в изчисляването на вота, като по този начин ГЕРБ бе лишен от едно евродепутатско място, а Демократична България реанимира дейността си и излезе на международна сцена.

7. Уличеният чрез законно СРС командир на ВВС, прихванат да уговаря с президента осуетяване на проверка на КОНПИ, не само не бе освободен от поста си, но и бе издигнат за зам.-командир на отбраната.

8. Валери Симеонов не получи никаква подкрепа от колегите си в правителството и бе принуден да подаде оставка заради едно тенденциозно изтълкувано изречение и заради бутафорния гняв на пет "майки", блокиращи "Дондуков" специално за централните новини на БТВ.

9. Финансовият министър Владислав Горанов бе освободен, тъкмо когато вкара България в банковия съюз, а министърът на МВР Младен Маринов - тъкмо когато полицията се радваше на най-висок рейтинг за целия преход, справи се с карантината и тъкмо когато опита да предприеме по-твърди действия спрямо незаконния метеж на улицата.

10. Партийната субсидия бе възстановена, тъкмо когато БСП бе на ръба на фалита, а телевизията й бе разпуснала служителите си, тъй като не можеше да им плаща заплати.

11. Искане за импийчмънт на президента Радев не се внася, въпреки декларацията на ДПС, че иска оставката му, въпреки теоретичния шанс да се съберат необходимите гласове и въпреки призива на десетки народни представители от ГЕРБ това да се случи.

12. Пламен Георгиев бе пожертван като шеф на КОНПИ, точно когато течеше разследването срещу президента за конфликт на интереси. Той не получи подкрепа от държавната власт, която предпочете да се освободи от него, подплашена от медийната истерия на БТВ и присъдружните й медии на Иво Прокопиев.

13. Без конкретна вина - а напротив, въпреки очевидната им компетентност, във времето бяха разжалвани експерти като Николай Петров, Димитър Главчев, Валентин Радев, Николай Нанков, Младен Маринов, Владислав Горанов, Пламен Георгиев...

14. Васил Божков бе погнат по всички направления, съсипаха му бизнеса, но го пропуснаха "контролирано" да напусне България, а сега не се предприемат политически стъпки за екстрадирането му.

15. Същото се случи и с Цветан Василев. Вече седма година той живее и се крие необезпокоявано в Белград - въпреки топлите контакти на правителството с президента на Сърбия и възможността за дипломатическа намеса.

Прокудени приятели, колеги и съюзници, постоянен аванс към опонентите, безпринципност, бягство от отговорност при спазване на законите...

На какво ви прилича това? На автопреврат?

Списъкът е дълъг, пропускам важни неща, пропускам други несправедливо похарчени хора, допълвайте.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34820
архив

Клиент към продавачка:
- Вчера пазарувах при вас и вие сгрешихте с 10 лв.
- Вече е късно, трябвало е още вчера на касата да ми кажете!
- Е, извинете, тогава ще ги задържа…

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x