Превърнаха теснолинейката в пътуваща галерия с детски рисунки

Животът днес

Превърнаха теснолинейката в пътуваща галерия с детски рисунки

6328
на 19.02.2021
Превърнаха теснолинейката в пътуваща галерия с детски рисунки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вагоните на влакчетата, пътуващи по единствената у нас теснопътна линия Септември-Добринище, станаха поле за изява на малки таланти, чиито творби на историческа тематика пътниците могат да видят от вчера.

препоръчано

Това е поредната интересна инициатива на Гражданско сдружение "За теснолинейката", а рисунките са дело на деца от училище "Св. св. Кирил и Методий" - град Ветрен.

Пътуващата изложба се посвещава на 148-годишнината от гибелта на Васил Левски, отбелязва "Марица".

"По този повод превърнахме влаковете по теснолинейката "Вихрен", "Родопи", "Места", "Рила", "Пирин" и "Клептуза" в пътуващи галерии с рисунки на деца от СУ "Кирил и Методий"" - град Ветрен, Община Септември, пишат инициаторите.

Изображенията са посветени на национални герои и обекти, исторически събития, както и много други разнообразни теми, по които малчуганите са творили с голямо вълнение през предходните няколко седмици.

"Може да ги видите през следващия един месец във всички вагони и се надяваме да останат на местата си, за да им се порадват повече пътуващи! Поклон, Апостоле!", пишат още от сдружението.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК