Вход
София
Времето в София -3 o C

ПРЕДИ ГРИПА! Д-р Ангел Кунчев с последни новини за вирусите и ваксините

ПРЕДИ ГРИПА! Д-р Ангел Кунчев с последни новини за вирусите и ваксините

на 09.12.2019
17265
8
ПРЕДИ ГРИПА! Д-р Ангел Кунчев с последни новини за вирусите и ваксините
Автор: ПИК
09.12.2019
8
17265

Маските не пазят от зараза, имунизирайте се. Цялото количество на ваксините ще бъде използвано по предназначение. Трябваше да видим какъв ще е интересът, тъй като предишни години около една трета от ваксините оставаха неизползвани. Няма краен срок за ваксинация. Това заяви по БНТ държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Не се знае кога ще достигне грипът в България. Ваксината развива имунитет за три седмици. Тогава ни защитава от вирусите. Дори при стартирала епидемия, имунизацията може да предпази – всичко зависи от времето за заразяване. Смятам, че януари и първата половина на февруари ще имаме пик на грипове", каза още той.

"Маските имат ефект за предпазване на близките и околните. При активно дишане обикновените медицински маски се овлажняват за 10-15 минути. Има и маски, които издържат повече. Шалът на устата върши по-малко работа и от маските, но предпазва от температурни шокове", коментира държавният здравен инспектор.

"Салмонела има в някои хранителни продукти и това се знае. Не живеем в стерилна среда, за да мислим, че всички храни ще са чисти. Салмонела се развива в стайна температура. При добра термична обработка няма проблем, но ако оставим сготвена супа за 24 часа на стайна температура, салмонелата се развива. Симптомите на салмонелозата са температура, главоболие и гадене, но тъй като са общи, то заразяването не може да се установи без микробиологично изследване", завърши д-р Кунчев.

Сподели:
свързани новини
Д-р Ангел Кунчев успокои: Още няма грипна активност у нас Д-р Ангел Кунчев успокои: Още няма грипна активност у нас
Няма грипна активност нито в България, нито в съседните...
на 10.10.2019
Ангел Кунчев: Силно заразни есенни вируси върлуват в страната Ангел Кунчев: Силно заразни есенни вируси върлуват в страната
В момента минават няколко вълни на респираторни инфекции...
на 10.10.2019
Д-р Ангел Кунчев убеден: Съдебното решение за ваксините ще бъде отменено Д-р Ангел Кунчев убеден: Съдебното решение за ваксините ще бъде отменено
Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува...
на 08.11.2019
Д-р Ангел Кунчев: Грипът тази година закъснява, има време за ваксина до края на декември Д-р Ангел Кунчев: Грипът тази година закъснява, има време за ваксина до края на декември
Грипът тази година закъснява, време за поставянето на...
на 18.11.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18485
архив

- Келнер, това кафе ли е или чай? - заяжда се клиент. - Не можете ли да определите по вкуса, господине? - Не, не мога. - Е, щом не ги различавате, тогава какво значение има?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x