ПРЕДИ РОТАЦИЯТА: Радев и Денков договориха нови посланици

ЧАС ПИК

ПРЕДИ РОТАЦИЯТА: Радев и Денков договориха нови посланици

81072
на 12.02.2024
ПРЕДИ РОТАЦИЯТА: Радев и Денков договориха нови посланици
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Въпреки обтегнатите отношения между президента Румен Радев и правителството, има съгласие за назначението на още двама посланици, като така завършва серия нови назначения зад граница преди ротацията.

препоръчано

Желязко Радуков ще замени като посланик в Северна Македония Ангел Ангелов, съобщи Епицентър.

Българският посланик в Скопие ще има ключово значение за регулирането на двустранните отношения и напредъка на Северна Македония към ЕС.

Радуков вече е работил в посолството в Скопие като трети секретар в периода 2010-2013 година. Има стаж и в посолството в Белград.

Във външно министерство е отговарял за отношенията със Северна Македония след 2021 година, по време на служебните правителства на Радев.

Той е и организационен секретар на съвместната комисия по исторически и образователни въпроси между двете държави, която не постигна съществени резултати.

Президентът Румен Радев има твърда позиция срещу каквито ѝ да било отстъпки към Скопие.

Северна Македония засега не може да започне пълноценни преговори за членство в ЕС, защото не вкара българите в конституцията си, както бе заложено в преговорната ѝ рамка.

Бившият министър на отбраната Драгомир Заков пък ще бъде посланик в Дания. Там той ще смени Светлан Стоев.

Заков бе министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Преди това е бил и посланик в НАТО. За последно бе съветник по външната политика и политика за сигурност към премиера Николай Денков.
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК