ПРЕДКОЛЕДНО: Варненци се запасяват с биопродукти от баби и дядовци по пазарите

Животът днес

ПРЕДКОЛЕДНО: Варненци се запасяват с биопродукти от баби и дядовци по пазарите

5455
на 03.12.2018
ПРЕДКОЛЕДНО: Варненци се запасяват с биопродукти от баби и дядовци по пазарите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Все повече варненци предпочитат да се запасят за предстоящите празници с натурални биопродукти от сателитните търговци по варненските тържища. Бабите и дядовците насядали по кашончета около "Синия пазар" и на Чаталджа се оказват най-достъпния източник на истински домашни изкушения такива, каквито гражданите могат да опитат само, ако гостуват на село.

Върху импровизираните им масички може да се намери огромно изобилие от билки, подправки, суджуци, свинска мас, джумерки, компоти, лютеници и какво ли още не. Най-топлите ръкавици и чорапи ще откриете също там. Не са пренебрегнати и любителите на домашното винце и ракийка, отбелязва "Варна24".

Възрастните хора студуват цял ден с идеята да изкарат някой лев към мизерните си пенсии и вече имат доста почитатели и защитници сред младите, които в няколко кампании в социалната мрежа призоваха да не подминаваме тези търговци и да си купим нещо от тях, за да ги зарадваме.  

Въпреки, че мнозина от тях нямат разрешителни за търговска дейност, останалите продавачи на пазарите, а често и и институциите, гледат великодушно и с разбиране на тяхната дейност.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК