ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Футболните срещи у нас да започват по-късно заради жегите

Футбол

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Футболните срещи у нас да започват по-късно заради жегите

11269
на 11.07.2024
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Футболните срещи у нас да започват по-късно заради жегите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Асоциацията на българските футболисти (АБФ) предлага по-късен час за мачовете от новото първенство, съобщиха от организацията.

препоръчано

"През следващата седмица в страната започва период с екстремно високи температури, които ще надхвърлят 40 градуса. Това прави провеждането на футболните срещи от новия шампионат изключително опасно за здравето на футболистите, а също и за здравето на зрителите", пишат от АБФ.

"След консултации с капитаните на отборите от Първа и Втора лига решихме да предложим на БФС ранните мачове да започват един час по-късно от предвиденото в програмата, когато температурите стават по-нормални. Предложението се отнася за срещите от първите 4 кръга на новия шампионат", заяви вицепрезидентът на АБФ Мила Христова.

свързани новини

"Здравето на футболистите и феновете е най-важно и не бива да бъде излагано на риск. Футболът трябва да носи радост, а в тези непоносими горещини от игра за удоволствие се превръща в мъчение", добави председателят на съвета на капитаните Димитър Илиев.

От Българския футболен съюз насрочиха мачовете от началните кръгове на Първа лига от 18:30 и 21:00 часа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (НА ЖИВО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК