Предприети са мерки за ограничаване на заразата от COVID-19 в социалните домове в Добричко

Здраве

Предприети са мерки за ограничаване на заразата от COVID-19 в социалните домове в Добричко

4188
на 23.11.2020
Предприети са мерки за ограничаване на заразата от COVID-19 в социалните домове в Добричко
Автор:   ПИК

В два социални дома в Добричка област са регистрирани епидемични взривове на Covid-19, съобщават от областния кризисен щаб.

препоръчано

В Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в каварненското село Българево, където са установени 97 обитатели и 11 служители от персонала с положителен тест за инфекцията, вече са предприети мерки за ограничаване на заразата. Всички носители на вируса са поставени под карантина за 14 дни.

От Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ са разпоредили да бъде направена дезинфекция на всички сгради и дворни площи на дома. Всички домуващи с отрицателен тест са отделени в самостоятелна сграда и се обслужват от отрицателен на вируса персонал, посочват от щаба.

Заразените потребители са настанени в останалите сгради и за тях също се грижат специалисти с отрицателен тест, които ще остават в дома за седмица, а после ще бъде осигурявана друга смяна.

При всекидневно медицинско наблюдение на потребителите - ако е необходимо и от инфекционист, ще бъде подготвян доклад до РЗИ. Ако домуващи трябва да бъдат хосптализирани, те ще бъдат транспортирани през телефон 112 за изследвания и консултации в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна.

От там ще се насочват за лечение в Държавната психиатрична болница в Карвуна,информират от щаба. Осем от заразените в дома вече са на лечение като са в добро общо състояние. Четирима заразени има и сред персонала на Дома за стари хора в Балчик, информират от областния кризисен щаб. Те също са изолирани за 14 дни. От общо 24 души в дома - персонал и потребители, изследвани с тестове, няма други вирусоносители. В края на седмицата предстоят контролни изследвания и в двете социални заведения.

Сподели:
Бомба x
Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това