Вход
София
Времето в София 24 o C

Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка заради съпругата си

Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка заради съпругата си

на 02.07.2020
19635
0
Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка заради съпругата си
Автор: ПИК
02.07.2020
0
19635

Председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов, подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград, съобщават от деловодството на институцията.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия  Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив.

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои на 03.07.2020 г. В случай че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд - Пловдив.

Наред с това в обявената процедура  участва и съдия Иван Калибацев назначен на длъжността „Административен ръководител - Председател на Районен съд – Пловдив“. В случай че същия събере необходимия брой гласове, би заел длъжността, за която кандидатства, се казва в мотивите към заявлението.

Според Иван Шейтанов към настоящия момент между него и г-н Калибацев, като ръководители на еднакви по степен съдебни единици в района на Окръжен съд - Пловдив, няма почти никаква комуникация и отношения на взаимно доверие. Заемането на длъжността  Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив от негова страна не би подобрило отношенията им, а напротив би създало предпоставки за възникване на конфликт на интереси между двамата административни ръководители. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 21945
архив

Жена, възмутено:

- Само погледни - това отвратително куче ми е изгризало всичките ми кредитни карти!

Мъжа, погалвайки кучето:

- Добро куче, добро куче. 

няма нови новини
Днес: 179
hot
най-четени новини в момента
сега
4161
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за скандалната завера на ДеБъ с Маджо: Христо Иванов не може да оправдае гузната си физиономия на записа (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог съветва: Чудесен ден да хапвате сладко, не предприемайте нищо ново
x