Вход
София
Времето в София 0 o C

Представители на Столична община и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради обсъдиха развитието на транспортната инфраструктура в София (СНИМКИ)

Представители на Столична община и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради обсъдиха развитието на транспортната инфраструктура в София (СНИМКИ)

на 20.10.2020
5003
0
Представители на Столична община и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради обсъдиха развитието на транспортната инфраструктура в София (СНИМКИ)
Автор: ПИК
20.10.2020
0
5003

На работна среща, инициирана от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), представителите на Столична община –  Здравко Здравков, главен архитект, Кристиан Кръстев, зам.- кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, и Ангел Джоргов, зам.- кмет по направление „Обществено строителство“, представиха планове за развитието на транспортната инфраструктура на ключови места в столицата.

В София ще се проведе 14-ата годишна конференция на газовата инфраструктура в Европа

В София ще се проведе 14-ата годишна конференция на газовата инфраструктура в Европа

В периода 9-10 юни в София ще се проведе 14-ата годишна...

на 08.06.2016

Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните дейности по северната скоростна тангента, бул. „Рожен“, трети градски ринг на метрото, разширението на бул. „Филип Кутев“ и връзката с бул. „Тодор Каблешков“. Арх. Здравков очаква отчуждителните процедури да завършат в средата на следващата година и да стартира работата по разширението на бул. „Филип Кутев“.

Според Кристиан Кръстев изпълнението на това разширение е от изключителна важност, тъй като бившата индустриална зона „Хладилника“ днес е един от най-активно развиващите се райони на София.

Ангел Джоргов представи приоритетите за развитието на трети метродиаметър, негово финансиране и изграждане и връзката с наземния транспорт в града. Очаква се процедурите по одобрение да приключат в средата на следващата година и строежът да стартира. Това е една от зоните, в които са концентрирани много офис сгради, търговски център и много жилища. Положително бяха оценени усилията на общината да обоснове изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

Арх. Здравков представи новите функционалности на дигиталната платформа NAG.mobile, която предоставя достъп до всички административни актове, свързани с конкретните имоти в столицата, и подобрява прозрачността в работата на Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ).

„Радваме се, че отново срещаме разбиране от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развитието на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите основни бизнес зони в София – зона „Хладилника“, бул. „Цариградско шосе“, зоната около „Бизнес парк София“. Готови сме да инвестираме в подобрение на общинската транспортна инфраструктура съвместно с общината“, отбеляза Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България.

Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България е неправителствена организация, обединяваща 40 компании, които инвестират в изграждането и управлението на качествени и високо технологични сгради. През 2019 г. Асоциацията успешно инициира промяна в Закона за ДДС, която позволява приспадането на ДДС при инвестиции на частни компании в изграждането на техническа инфраструктура в общински или държавни имоти.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20244
архив

Глупавата маймуна слязла от клона, изправила се, тръгнала, взела в ръце пръчка, разровила земята, посяла семена, прибрала реколтата… После създала рало, плуг, трактор… И сега работи, за да изкара пари и да си купи банани… Умната маймуна не мръднала от клона и си яде банани без зор…

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x