ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Има опасност още една от стените на „Струма” да се срути

ЧАС ПИК

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Има опасност още една от стените на „Струма” да се срути

201437
на 30.04.2024
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Има опасност още една от стените на „Струма” да се срути
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Автомагистрала „Струма” остава затворена в началото на празничните дни в посока София. Това стана ясно във вторник следобед. Въпреки че екипите са се справили със свлачището, все още е необходимо да бъдат направени проверки. Причината - още една от подпорните стени може да е компрометирана, съобщава Нова телевизия. 

препоръчано

Според експертите от Агенция „Пътна инфраструктура” и фирмата, която поддържа трасето, зад бетонната стена има земна маса, която е възможно да се свлече. 

„В момента земната маса е разчистена. Падналите сегменти от подпорната стена се чупят, за да може да се освободи платното за движение. Поради това, че втората бетонна стена има наченки на накланяне, предвиждаме да разчистим и земната маса зад нея”, заяви инж. Стоян Николов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Продължава разчистването на терен. „На 2 май до обяд трябва да е пуснато движението в две ленти. Като за 5 и 6 май, когато се очаква голямото прибиране, ще пуснем изцяло автомагистралата. Целта е един или два дни да наблюдаваме какво е положението”, допълни той. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК