ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Концесионер на плаж алармира за сериозен проблем, с който 45-ото НС ще минира сезона

Икономика

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Концесионер на плаж алармира за сериозен проблем, с който 45-ото НС ще минира сезона

6116
на 12.05.2021
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Концесионер на плаж алармира за сериозен проблем, с който 45-ото НС ще минира сезона
Автор:   ПИК

Мораториумът, който гласува 45-ото Народно събрание, ще бламира идеята за евтина сянка на българските плажове през това лято, алармира  концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров, цитиран от Флагман.бг. Решението на парламента беше да се забрани скючването на каквито и да е концесии и споразумения към тях, с което се стопират плановете за драстичните намаления на чадърите и шезлонгите, нещо, за което се разбраха преди това бизнес и държава.

препоръчано

Дебатът по тази тема започна още през март, обмисляха се различни варианти, за да се подкрепи българският туризъм. Целият сектор се обедини около конструктивното предложение да се остави свобода на концесионерите и наематели на плажове да решат с колко да намалят цените като със съответния процент ще им бъде редуциран наемът или концесионната такса за 2021 година.

Така, ако някой стопанин на плаж реши да предлага безплатни чадъри и шезлонги, това лято няма да плаща такса на държавата. Всички засегнати страни бяха оптимисти, че ни очаква добър сезон, след като миналата година евтините чадъри напълниха българските плажове на юг от Бургас.

„Да, но с въвеждането на този абсурден в този вид мораториум, тази идея не е възможно да се реализира. Няколко месеца преговори на най-високо ниво, които доведоха до разумни и обмислени решения за сектора, бяха унищожени от няколко новоизклюпени политици“, коментира  Николай Димитров.

Сега реално концесионерите, понеже не могат да сключват споразумение заради мораториума, няма как да намалят цените.

„Политиците свикнаха в последните години да си мият ръцете с нас. Тук обаче съм за да заявя твърдо: Ние, концесионерите, в тази ситуация сме направили всичко възможно да се намалят цените. Не сме ние „отново лошите и виновните“, макар това да се е превърнало в мантра през последните години. Виновни са политиците, които в рамките на едно свое необмислено решение съсипаха безотговорно труда ни и ощетиха обикновения човек, който иска да посети морето за лятото“, каза категорично Николай Димитров.

 

 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! ГЕРБ плавно вдига, Слави рязко сваля - вижте анализа на новото проучване на Барометър (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! ГЕРБ плавно вдига, Слави рязко сваля - вижте анализа на новото проучване на "Барометър" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това