Предците ни се въртят в гроба - главният фанариот, обслужващ ЦРУ, иска да избира български патриарх?!

ТОП НОВИНАТА

Предците ни се въртят в гроба - главният фанариот, обслужващ ЦРУ, иска да избира български патриарх?!

381469
на 18.06.2024
Предците ни се въртят в гроба - главният фанариот, обслужващ ЦРУ, иска да избира български патриарх?!

Последвайте ни в Google News Showcase

Макар и да съм далеч от експерт по църковните въпроси, не мога да не наблюдавам с притеснение как фанариотите очевидно настъпват в най-старата българска институция, която е отговорна за най-важното - духовността и културата на българина.

Част от предците ми са участвали в борбите за църковна независимост и поради това, убеден съм, днес се въртят в гроба, че главният фанариот иска да председателства избора на български патриарх! Нека да припомня, че почти целият 19. век е белязан от борбата на такива достойни българи и български духовници като Димитраки Хаджитошев, Иларион Макариополски, Неофит Бозвели и други, които дават времето, здравето, живота и всичко, което имат, за да имаме българите своя си църква, така както е било в славните времена на средновековните български държави.

От началото на 19. век до 1872, когато е избран първият български екзарх Антим I, няколко поколения българи се съпротивляват с всички сили на Фенер, защото осъзнават, че духовното и църковно подчинение на Цариград преди всичко означава асимилация и гърцизация на българския народ. Днес зад Фенер прозират интересите на глобалисткия елит, представляван от ЦРУ, Демократическата партия на САЩ и други подобни фактори, които под лозунга за "изтласкване на руското влияние" от Балканите всъщност искат да поставят нашите земи под пълен контрол - политически, икономически, културен и духовен.

Неслучайно имаше скандали между т.нар. Вселенска патриаршия и Еладската архиепископия на Гърция, защото фанариотски владици, например, освещават гей бракове. В името на властта, пренебрегвайки всичко православно, Фенер е готов да приеме всяко безумие и бесовщина, които идват от глобалистите. Още повече, че фанариотите и американците заедно работят за създаването на разкол сред православната общност.

България, Черна гора и Украйна са няколко точки в православния свят, където те създават разкол. В украинския случай фанариотите подкрепят абсолютен етнофилетизъм. Портрети и "икони" на нацистите Бандера и Шухевич в църкви и манастири, от които по-рано са изгонени истинските монаси на каноничната Украинска православна църква (на Московската патриаршия), за да бъдат сменени с преоблечени в расо скинари-националисти от про-фанариотската ПЦУ.

Искрено се надявам, че в Българската православна църква и сред народа ни, който тя представлява, са останали достатъчно съпротивителни сили, защото както отдавна е казано, "има православие, има България".

Симеон Миланов

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК