ПРЕД ЕВРОЛИДЕРИТЕ И ГЛАВЧЕВ: Зеленски представя в Брюксел плана си за победа

Европа

ПРЕД ЕВРОЛИДЕРИТЕ И ГЛАВЧЕВ: Зеленски представя в Брюксел плана си за победа

10574
преди 5 часа
ПРЕД ЕВРОЛИДЕРИТЕ И ГЛАВЧЕВ: Зеленски представя в Брюксел плана си за победа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще представи плана за победа на страната си на днешното заседание на европейските лидери в Брюксел, на което ще присъства лично. 

препоръчано

Безусловна покана за членство в НАТО сега, разполагане на неядрен стратегически пакет на територията на страната, който да защити Украйна от всякаква агресия на Русия, замяна на някои американски сили в Европа с украински след края на войната, са част от предложенията на мирния план на президента Зеленски, които не се приемат еднозначно. 

Лидерите ще обсъдят и военната помощ за Украйна, както и за нейната реконструкция и бюджет. Ситуацията в Близкия Изток и деескалацията на конфликта в региона ще бъде друга основна тема на вниманието на европейските държавни и правителствени ръководители. 

Борбата с нелегалната миграция, в т.ч. и връщането на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети страни също ще бъде в дневния ред на заседанието.  

Отношенията на ЕС с Молдова и Грузия също ще бъдат обект на дебати на фона на предстоящия референдум в Молдова за членството на страната в ЕС и президентските избори там.

България ще бъде представена от премиера Димитър Главчев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и Спаси София провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ППДБ и "Спаси София" провалиха извънредното заседание за задръстванията, общинските съветници на ГЕРБ са бесни (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК