ПРЕД ТЕМИДА: Разпитват свидетели за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души

Животът днес

ПРЕД ТЕМИДА: Разпитват свидетели за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души

7646
преди 4 часа
ПРЕД ТЕМИДА: Разпитват свидетели за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийският окръжен съд даде ход на второто заседание по делото за автобусната катастрофа край Своге от 25 август 2018 година, при която загинаха 20 души.

препоръчано

Подсъдим е шофьорът на автобуса Григор Григоров, както и още петима души – изпълнителният директор на строителна фирма "Трейс" Бисер Иванов, началникът на асфалтовата база в Костинброд - Светослав Трифонов, техническият ръководител на ремонта на пътя Иван Иванов, директорът на дирекция в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стела Попниколова и строителният инженер от фирмата за надзор Михаела Томова.

Обвиненията срещу тях са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата.

Всички подсъдими се явиха в съда. Съдията съобщи, че резервният съдебен заседател отсъства, но съдът не смята, че това е пречка. Заседанието стартира с разпит на свидетели.

Показания бяха дадени от свидетелите Румен Павлов и Антон Николов. Те бяха разпитини от прокурорите по делото и от адвокат Христо Ботев, който е защитник на шофьора, предаде БГНес. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК