Президентът Радев атакува Борисов: Правителството няма собствена позиция! Няма с кого и какво да обсъждам

Политика

Президентът Радев атакува Борисов: Правителството няма собствена позиция! Няма с кого и какво да обсъждам

69456
на 07.02.2019
Президентът Радев атакува Борисов: Правителството няма собствена позиция! Няма с кого и какво да обсъждам
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

За мен Европа е силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието. Европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми, а тази, която уважава правото и суверенитета, затова и ненамесата е основен принцип. А намесата в случая с Венецуела може да доведе до ескалация на напрежението в страната. Искам да ви уведомя, че само ден след моята позиция за Венецуела Гутериш направи същия призив като мен за ненамеса. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

,,Българското правителство няма собствена позиция, така че няма с кого и какво да обсъждам. Аз изпратих моята позиция много добре аргументирана и виждате, че за пореден път правителството се скри зад колективната безотговорност. И още нещо, което е важно според мен. Странно е защо Министерството на външните работи ме търси за съгласуване на една преписана позиция, а не ме търси за много по важни въпроси, касаещи националния интерес, като Договора за добросъседство с Македония, например'', каза още Радев. 

,,Когато правителството публично представи мотивите, според мен то трябва да бъде по-внимателно. Защото там има тежка, остра, политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза, криза на сигурността. Смятам, че много лесно българските граждани може да направят аналогия с положението в България. То е същото като тук, което се дължи на действията на правителството. Там има мигрантска криза, тук също имаме мигрантска криза'', обяви още президентът. 

Румен Радев коментира също така и състоянието на съвременната армия.

,,Предизвикателствата остават модернизацията и развитието на съвременните отбранителни способности. Това са сложни процеси. Видяхме какъв е ефектът, когато политиците грубо и некомпетентно се вклиняват в едни ясно регламентирани процеси. Виждаме какво се случва с другите проекти. В момента има пълна неяснота по отношение на финансирането на другите два проекта след финансовото приключение, в което ни вкараха политиците по отношение на изтребителите'', посочи върховният главнокомандващ.

,,Българската войска много пъти е спасявала българската държава, докато политици неведнъж са я проваляли. Днес летците ни от години са поставяни в унизително положение от политиците. В тази връзка се надявам премиерът да пази приятни спомени от стотиците часове на борда на военнотранспортните самолети и хеликоптери на Военно-въздушните ни сили'', заяви още държавният глава.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК