Президентът на Венецуела обяви извънредно положение в страната заради наводненията

Америка

Президентът на Венецуела обяви извънредно положение в страната заради наводненията

3268
на 26.08.2021
Президентът на Венецуела обяви извънредно положение в страната заради наводненията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подписа указ, с който обявява извънредно положение в страната заради предизвиканите от проливните дъждове наводнения в западната и южната части на страната, съобщава ТАСС.

препоръчано

„Искам да подпиша указ за извънредно положение в страната за срок от 90 дни във връзка с дъждовете, които доведоха до стихийни бедствия в щатите Апуре, Боливар, Яракуй, Сулия и Меарида”, заяви Мадуро по време на съвещание, излъчвано в „Туитър”.

Той уточни, че мярката ще позволи отделянето на необходимите средства за борба с последствията от стихията.

По време на съвещанието депутатът Джейсън Гусман, който се намира в най-пострадалият от проливните дъждове щат Мерида, броят на жертвите на наводненията е достигнал 20.

Часове по-рано губернаторът на региона Рамон Гевара обяви за 17 жертви.

В резултат на наводненията са били унищожени десетки сгради, над 1 200 жилищни дома са сериозно повредени, в региона има сериозни проблеми с електроснабдяването и мобилните връзки.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК