Президентът на Гвинея ще се кандидатира за трети мандат на поста

Африка

Президентът на Гвинея ще се кандидатира за трети мандат на поста

5306
на 01.09.2020
Президентът на Гвинея ще се кандидатира за трети мандат на поста
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Гвинея Алфа Конде даде съгласие да се кандидатира за трети мандат на поста, съобщава „Ройтерс”, цитирана от ТАСС.

препоръчано

Кандидатурата му бе издигната от управляващата партия „Обединение на гвинейския народ” на конгрес на партията през август.

Изборите за президент на страната трябва да се проведат на 18 октомври.

Одобрената на състоялия се през март референдум нова Конституция на страната даде възможност на Конде да се бори за трети президентски мандат. Предишната Конституция на Гвинея ограничаваше мандатите на президента до два. Според управляващата партия, с приемането на новата Конституция, първите два мандата на Конде не трябва да се броят.

От миналата есен в Гвинея опозицията се опитва да организира широко антиправителственно движение с цел недопускане на преизбирането на Конде. Акциите на опозиционерите обикновено са съпроводени с безредици.

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК