Президентът на Италия получавал смъртни заплахи

Европа

Президентът на Италия получавал смъртни заплахи

2220
на 12.05.2021
Президентът на Италия получавал смъртни заплахи
Автор:   ПИК

"Мръсно копеле!“, „Върви на майната си!“, „Смърт за тебе!“ – с тези и други жестоки обиди и смъртни заплахи в социалните мржи и по електронната поща е бил засипан през последните месеци президента на Италия Серджо Матарела. 

препоръчано

Според разкритията на специализираното в кибер-престъпленията звено на Корпуса на карабинерите техни автори са активисти на крайната десница, както и негационисти на ваксините и мерките срещу „Ковид-19”. При масирана акция на полицията във вторник сутринта в Рим и още осем италиански града, бяха обискирани офиси и домове на неприятелите на държавния глава, като бяха иззети компютри и документи, уличаващи гвъпросните лица в планиране на вражески действия срещу най-важните държавни институции.

Прави впечатление, че начело на списъка на лицата, обвинявани в уронване на честта и достойнството на държавния глава, е известният 53-годишен университетски преподавател по съвременна история професор Марко Джервазони. За него се било разбрало, че поддържа топли връзки чрез руската социална платформа „ВКонтакте“ с подривни антисемитски и профашистки елементи от няколко европейски страни. Други трима от изтарашените във вторник стринта противници на Серджо Матарела са познати от край време на силите на реда три лица с неприкрити национал-социалистически убеждения. Останалите десетина души, към които е отправено и обвинението подбудителство към действия, враждебни на държавните институции, са лица на възраст между 40 и 65 години. Половината от останалите „интернет-смутители“ пък са чиновници, адвокати и хора на свободни професии.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на Гео Милев и Лозенец (ВИДЕО) БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на "Гео Милев" и "Лозенец" (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това