Президентът на Черна гора отказа да отмени Закона за вероизповеданията

Балкани

Президентът на Черна гора отказа да отмени Закона за вероизповеданията

5224
на 20.01.2020
Президентът на Черна гора отказа да отмени Закона за вероизповеданията
Автор:   ПИК

Президентът на Черна гора Мило Джуканович изключи възможността за отмяна на противоречивия Закон за свободата на религията, който нарушава интересите на Сръбската православна църква, предава TACC.

"Собствеността на СПЦ всъщност е собственост на Черна гора, която беше узурпирана между 1986 и 2000 г.“, каза президентът в интервю за "Танюг", цитирано от "Фокус".

препоръчано

"Не вярвам, че някой, ако е сериозен политик, може да разчита на отмяна на закона, приет след толкова дълга подготовка. Ако смятахме, че този закон трябва да бъде отменен, не бихме го приели. Призив за диалог означава призив за обсъждане на прилагането на този закон", каза още той.

Джуканович заяви, че приетият закон не застрашава свободата на религията на сърбите в Черна гора. Той нарече масовите протести, които от седмици събират десетки хиляди протестиращи в цялата страна, политическите манипулации на лидерите на просръбските партии, недоволни от постоянните поражения в изборите.

По-рано сръбският президент Александър Вучич обяви, че възнамерява да продължи да защитава интересите на сръбското население в Черна гора, отбелязвайки, че не е обсъждал кризата в Черна гора с Джуканович.

В същото време, според него, Белград започва определени дипломатически действия във връзка с нарушаването на правата на сръбския народ в резултат на приемането на закона за религиозната свобода.

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това