Президентът на Чехия: Русия и Китай са основните противници на демокрацията

СВЕТЪТ ДНЕС

Президентът на Чехия: Русия и Китай са основните противници на демокрацията

6064
на 07.05.2023
Президентът на Чехия: Русия и Китай са основните противници на демокрацията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Западът встъпва в ера на стратегическо съперничество с Русия и Китай, заяви в Лондон чешкият президент Петър Павел, цитиран от Чешката осведомителна агенция (ЧТК).

препоръчано

Чешкият лидер каза това в лондонския Кралски колеж за отбранителни изследвания, чийто възпитаник е и самият Павел.

Западът встъпва в ера на стратегическо съперничество - от едната страна са демокрациите, а от другата - авторитарните лидери, изтъкна президентът.

Според Павел основните съперници на демократичните страни са Русия и Китай.

„Русия води агресивна война срещу Украйна", а Китай "засилва влиянието си по света по икономически път. Страните, които са привързани към демократичните ценности, трябва да си сътрудничат помежду си, за да може успешно да се противопоставят на Русия и Китай“, каза още Петър Павел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК