ПРЕКАЛИХА: В Украйна се самозабравиха - скочиха на Франциск след негово изказване за Даря Дугина

Европа

ПРЕКАЛИХА: В Украйна се самозабравиха - скочиха на Франциск след негово изказване за Даря Дугина

20681
на 26.08.2022
ПРЕКАЛИХА: В Украйна се самозабравиха - скочиха на Франциск след негово изказване за Даря Дугина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Очевидно, че целият свят е Украйна и всеки е задължен да гледа само в гледната точка, посочена от Киев. Това са заключенията на редица международни медии, след като Киев открито скочи и си позволи да обиди папа Францск.

препоръчано

Поводът - изказване на светия отец за взривената при атентат Даря Дугина.

Франциск нееднократно осъди военните действия в Украйна, но се опита да запази вратата за диалог с Москва отворена, въздържайки се да заклеймява поименно Русия, президента Владимир Путин или патриарх Кирил. Балансираният му подход подразни Киев, където тези дни осъдиха изказването му, че невинни и от двете страни плащат цената на войната.

Франциск каза това във връзка с половингодишнината от началото на войната и имаше предвид по-конкретно убийството в края на миналата седмица при бомбен атентат в Москва на Даря Дугина, коментатор в руска националистическа телевизия и дъщеря на десния руски политически теоретик Александър Дугин, който е горещ привърженик на войната.

Франциск изброи "бедното момиче", което е загинало при атентата, наред със сираците в Украйна и Русия сред "невинните", станали жертва на "безумието на войната", предава БТА.

Украинският посланик при Светия престол Андрий Юраш заяви в Туитър, че думите на папата са "разочароващи", защото те приравняват "агресор и жертва, изнасилвач и жертва". В публикацията си той преминава всякакви граници и пита как е възможно Франциск да споменава "идеолог на империализма като невинна жертва".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК