Премиерът на Косово обяви, че САЩ подкрепят създаването на Косовска армия

Европа

Премиерът на Косово обяви, че САЩ подкрепят създаването на Косовска армия

4990
на 02.10.2018
Премиерът на Косово обяви, че САЩ подкрепят създаването на Косовска армия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай заяви, че има пълната подкрепа на САЩ за създаването на Косовска армия, предава базираното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express, цитирано от „фокус“.

препоръчано

„Създаването на армия е завършена работа“, заяви Харадинай в интервю за предаването „Pressing“ по телевизионния канал „T7“. Той също така добави, че няма да има преначертаване на границите на Косово.

Харадинай поясни, че е информирал всички замесени международни страни за своите планове за създаване на армия.

„Всички съответни власти са информирани - заяви той. - Те знаят за нашата инициатива и бяха информирани своевременно“.

Харадинай призова всички политически партии, представени в косовския парламент, да подкрепят трансформацията на Косовските сили за сигурност (КСС) в армия.

Коментирайки предложението на косовския президент Хашим Тачи за корекция на границата със Сърбия, Харадинай заяви, че ако тази тема бъде поставена на маса за преговори, той не би участвал в такива преговори.

„Никой няма да получи моята подкрепя за промяна на границите“, категоричен бе Харадинай.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК