Премиерът на РСМ готов да подаде оставка след конституционните промени за българите

Балкани

Премиерът на РСМ готов да подаде оставка след конституционните промени за българите

9999
на 21.08.2023
Премиерът на РСМ готов да подаде оставка след конституционните промени за българите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Северномакедонският премиер Димитър Ковачевски е готов да подаде оставка на правителството в деня, в който конституционните промени бъдат приети.

препоръчано

Той обяви, че другият вариант е да подели управлението на страната с опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, като им даде половината министерски места.

В петък парламентът обсъди конституционните промени, които трябва да впишат българите в основния закон и така да отворят пътя на Скопие към Европейския съюз. Правителството обаче не може да си осигури необходимата подкрепа заради отказа на ВМРО-ДПМНЕ да гласува в полза на промените.

„За първи път досега ветото за нашата държава не идва отвън, а отвътре и то от същите хора, от които винаги е имало блокади. Ние самите усетихме какво означават изгубени години, десетилетия. В деня, когато ще бъдат приети промените в Конституцията, аз веднага ще подам оставка и ще отидем на избори. Черна гора, Албания и Сърбия ще ни задминат и знаете ли с кого ще останем – с Босна и Херцеговина и с Косово. Искате да останем с Босна и Херцеговина и с Косово?”, заяви Ковачевски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК