ПРЕСЕЛЕНИЕ: 170 000 души избягали в Южен Судан от войната

Африка

ПРЕСЕЛЕНИЕ: 170 000 души избягали в Южен Судан от войната

7413
на 16.07.2023
ПРЕСЕЛЕНИЕ: 170 000 души избягали в Южен Судан от войната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Военните сблъсъци, които избухнаха между суданските въоръжени сили и паравоенните сили за бърза поддръжка в Судан, са принудили 169 060 души да влязат в Южен Судан, съобщиха от хуманитарната агенция на ООН в събота.

препоръчано

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси заяви, че лица от 38 697 домакинства са регистрирани да пристигат в Южен Судан от началото на кризата към четвъртък.

"От тези пристигащи 91 процента са завърнали се от Южен Судан, 6,6 процента са суданци и 2,3 процента са от други националности", каза OCHA в последната си актуализация, публикувана в Джуба, столицата на Южен Судан.

Според ООН се очаква броят на пристигащите да продължи да нараства, тъй като конфликтът в Судан, третата по големина държава в Африка по територия, продължава.

В него се казва, че повече от 19 000 бежанци и търсещи убежище са потърсили убежище в Южен Судан.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК