Приемат декларации за ползване на безплатни винетки от инвалиди

Животът днес

Приемат декларации за ползване на безплатни винетки от инвалиди

6206
на 23.12.2015
Приемат декларации за ползване на безплатни винетки от инвалиди
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Приемът на молби за безплатни едногодишни винетки от лица с трайни увреждания в Сливен продължава до края на годината, обявиха от Регионална дирекция за социално подпомагане Сливен.

препоръчано

Срокът на безплатните винетки е от 1 януари на предходната година до 31 януари на следващата година.

От винетна такса са освободени хората със степен на инвалидност 50 и над 50%. Право на безплатна винетка имат и онези, които отглеждат деца до 18 години с трайни увреждания и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

При подаване на молбата в социалните дирекции желаещите трябва да носят копие от експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК, копие от свидетелство за регистрация на автомобила и документ за сключена застраховка „Гражданска отговорност", копие от пълномощно, нотариално заверено, в случаите когато лицето не е в състояние само да подаде документите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК