ПРИЗНАНИЕ: Христо Стоичков ВИП гост на конгреса на ФИФА

Топ новина

ПРИЗНАНИЕ: Христо Стоичков ВИП гост на конгреса на ФИФА

11422
на 13.05.2024
ПРИЗНАНИЕ: Христо Стоичков ВИП гост на конгреса на ФИФА
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил специална покана за участие в 74-ия конгрес на ФИФА, който започва днес в столицата на Тайланд Банкок. Камата е от квотата на знаменитите футболисти и ще участва в няколко благотворителни кампании на световната футболна централа. Заедно с него са поканени най-големите футболни величия от 80-те и 90-те години.  

препоръчано

Общо делегатите на конгреса ще са около 3000. От българска ще присъстват президентът на БФC Георги Иванов, изпълнителният директор Борислав Попов и шефът на международния отдел на футболната централа Ивета Банкова – Стоянов.

Тайланд е едва петата държава в Азия, която е домакин на годишната среща на лидерите на световния футбол, напомня "Телеграф“. 

Христо Стоичков бе единственият българин на церемонията по връчване на наградите "FIFA The Best“ в началото на годината. Тогава световната централа също уважи Камата със специална покана и медал. Той му бе връчен от ФИФА за специални заслуги и като посланик на играта по света. 

Делегатите на конгреса в Тайланд ще разискват кой да е домакин на световното първенство през 2034 година. Основен фаворит за турнира се смята Саудитска арабия. Държавата от Персийския залив се стреми да стане световен лидер в спорта, като инвестира и домакинства на редица глобални събития - футбол, Формула 1, голф и бокс.

Също така ще се дискутира и дали Русия да бъде допусната до състезания за юноши до 17 години за първи път след агресията на страната в Украйна пре0 2022 година. Този ход следва решението на УЕФА, която през октомври миналата година позволи на руските отбори да се състезават на това ниво в европейските състезания. Точка в дневния ред е и избор на домакин на Световното първенство по футбол за жени през 2027 г.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК