Вход
София
Времето в София 5 o C

Приказка за татко Барба и Баба Яга: Откакто оглави БСП, Нинова не е паркирала метлата

Приказка за татко Барба и Баба Яга: Откакто оглави БСП, Нинова не е паркирала метлата

на 16.03.2019
78839
50
Приказка за татко Барба и Баба Яга: Откакто оглави БСП, Нинова не е паркирала метлата

Със сигурност днешните айпадчета, айфончета и геймърчета (уви, в това превърнаха нашите деца и внуци) не са гледали прекрасния анимационен филм за татко Барба и барбарончетата му, по който преди се прехласваха цели предишни поколения.

Според „Уикипедия“ (цитирам) „Барбароните са изключително добронамерени. От всяко затруднение намират винаги най-елегантния и миролюбив изход благодарение на способността си да се преобразяват“.

Пак там се обяснява, че всъщност Барбарон произлиза от лакомство за дете, което, в най-широк превод (от френски през английски), е известно в България като захарен памук. А пък той, отново според по-възрастните, е познат като „лапнеш нещо, глътнеш нищо“.

Вероятно на айфончетата, айпадчетата и геймърчетата не са им чели и страховитите истории с Баба Яга. Впрочем правилно – тя не е рожба на българския национален фолклор, а „импортен продукт“, внос в България от бившия Съветски съюз. А ако се съди и по описанията на външния ѝ вид и лошия ѝ характер, излиза, че тя е нещо като „грозния източен антипод“ на „красивия западен Хелоуин“.

У нас обаче тя е по-известна с това, че се придвижва с метла. И оттам, когато някоя жена се развихри или направо разбеснее, идва и лафът „яхнала метлата“.

Винаги съм вярвал, че всяка легенда или приказка крие и значителни дози житейски истини. И сега, като гледам какво се случва на родната ни политическа сцена, тази ми вяра още повече укрепва.

Всеки път, когато го натиснат от някоя страна, татко Барба се свиваше и се издуваше от друга. Ами, ей богу, все едно че наблюдавам политическите зигзаги на премиера.

Натиснат го майките на децата с увреждания – той отстъпва и се преориентира. И веднага нарежда на барбарончетата си в парламента да оформят законово исканията им.

Ама това, че в хаоса на прибързаността не стана ясна кое влиза в сила от 1 януари, кое – от 1 април, и кое – чак от 1 септември, нямаше никакво значение. Важното е, че благодарение на решителното отстъпление на татко Барба Борисов майките от недоволни се превърнаха в доволни и набързо събраха палатковия си лагер. Пък и в добавка получиха армаган – главата на вицепремиера Валери Симеонов!

Вдига се на протест университетската общност срещу опита за скрита приватизация на болница „Лозенец“ (защото това беше тайният замисъл) и – хоп! – пак заден ход. Изведнъж се намериха и 20 милиона за довършване на запусналата сграда на детската болница на територията на Медицинската академия, че дори и още 25 милиона за дълговете на „Лозенец“.

Само дето скромно премиерът премълча, че тези дългове са натрупани от това, че около 1000 държавни чиновници, депутати и техните семейства се обслужват безплатно от същата тази болница. Ама важното е да се узнае, че татко Барба пак е отстъпил пред справедливо негодувание...

И сега поредното – с Изборния кодекс. Тука вече работата наистина става за смях. Още повече че на сцената се появи и дамата с метлата.

Всъщност откакто оглави БСП, другарката Нинова никога не я е паркирала. Както на „Позитано“ 20, така и пред парламента.

Вътре в партията тя извърши едно очевидно конституционно нарушение, като наложи в устава „мандатност“ и за депутатите. От една страна, аз също съм против едни и същи хора да са вечни в парламента. От друга обаче, това е практика във всички демократични страни. И от трета, основният ни закон ясно и точно е казал за кои постове важи мандатността, а сред тях народните представители ги няма.

Но това са си вътрешнопартийни кахъри. По-важното е какво стори дамата с метлата в парламента.

Ами нищо не стори, а избра най-лесния начин – „а пък аз няма да играя повече с теб“. И се фръцна и си излезе, повличайки след себе си и цялата си парламентарна група.

При това се фръцна с наистина смешни мотиви – машинното гласуване, преференциите и „мъртвите души“.

Аз също твърдя, че поправките в Изборния кодекс по-скоро го влошиха, отколкото обратното. Но не и в текстовете, за които реве дамата с метлата.

Преди време машинното гласуване беше много на мода в страните от Европейския съюз. Но постепенно всички се отказаха от него, а в Германия Конституционният съд даже го забрани.

Остана частично в Холандия, но там се случи нещо любопитно. Едно невръстно хакерче демонстрира пред телевизионните камери как за две минути може да накара „машината“ да лъже повече, отколкото цяла сюрия цигани, цанени в секционната комисия. И даже и холандците, които иначе не са много пъргави в мисленето, се зачесоха по главите...

Ама ние, нали сме инат народ, пак ще вървим наопаки. И според другарката с метлата задължително трябва да повторим грешката на Ирландия, която първо вложи 100 милиона евро в машини за гласуване, а после още толкова, за да ги рециклира...

Преференциите? Тях или ги има (т.е. без праг), или ги няма (с какъвто и да е праг). По изчисленията на мой колега – професор математик, от 52-ма досега избрани евродепутати (от 2009 г. насетне) само двама са влезли с преференции. При това единият по погрешка (т.нар. „феномен 15/15“), а другият – с очевидна манипулация.

При всички положения обаче това ще рече, че досега преференциите са повлияли върху по-малко от 2% от изборните резултати. И да вдига такава пушилка около тях, го може само дамата с метлата. Пък може би и защото знае, че премиерът ще ѝ се върже на акъла. Както и стана де...

Колкото до „мъртвите души“, направо е абсурдно подобно понятие да влезе като текст в закон. Има далеч по-елегантни начини да се реши този проблем – чрез прекрояване на „изборната география“ в съответствие с демографските промени, чрез данните от Националния статистически институт и ГРАО и т.н.

Да, ама не – по-важното е да се вдига пушилка и да не се ходи на работа.

Тъжното е, че в тази пушилка се намеси и държавният глава, сякаш да потвърди впечатлението, че не е национален, а партиен. И че вместо на самолет наистина се е качил на втората седалка на метлата на другарката...

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(50)
1
Този на кое партийно величие е зет и на нея ли дължи кариера???
2
Тоа професор Д.Д. онзи пияния професор Д.Д. ли е???
3
Другаря , който не яде таратор без водка , какви бисери е избълвал ?!
4
Промоция: Безплатно обрязване за членове и симпатизанти на ГЕРБ! Благодарности от Главното мюфтийство.
5
Драгомир Драганов е брат-близнак на Ива Николова.
6
на колко водки си?
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
със сминджурясалата путkа! Смърди на развалена риба!
9
............ПЦУФНЯТА НИ КОТУ УИ ПРУНИЗВА ПУДКАТА НА КУРНЕЛЕИ У ТОЯ САДБУНОСЕН ЧАС !........И......ЛЕТИ УЯ .....И ПАДА КУРНЕЛЕИ !......УМРАЗЕН ПАРАТУТЛЯК И СЕЛЗКИ ИСКАРИОТ !......
10
..............А ДРАГАНО ТОПИ УСТЕНЦА У ВОДКОИ И ПЕЕ ЗА СТАЛИН !......
11
kakvoto i da izsmuchesh ot starcheskite si prasti e za badeiva,brat,e.prosto otdavna si b ita karta v zabvenie,kolkoto i originalno da se izraziavash kiuti si na mirizlivvia dart pianski zadnik i se moli na Boga da ti dade niakoia i druga godinka,che alkohola ne proshtava nikomu....
12
Айде , пак засмърдя на таратор и евтина водка ! Драго , ако бай Павел , баща ти беше жив, щеше да ти строши пияната глава за тоя пасквил !
13
Ретро "професор", винаги изхвърля алкохолни пари,когато са повече в стомашната му "бутилка".Абониран при Цецо,този е длъжен да лае след президента Радев и ако се наложи да го "ръфа" до кокал.Генерал Радев преди години,днес държавен глава на Република България,кога е пазил небето над Държавата ни,някои се сдобиха с апартаменти шест на брой,други си натъпкаха банковите сметки с финикийски знаци,купиха си луксозни къщи -"гимназии",чисто нови маркови автомобили,с по една две любовници,в същото време,народът ни е най бедният на Балканите и в Европа. Бат Драго,затова пиши ако искаш да те четат хората. Спри с идиотското си подмазване.
14
отговор на коментар
Пий си тараторчето с водка, хайде на колатА и ходи се обяснявай...
15
Все пак тези мили спомени и размисли професорски на две или три водки се явяват????
16
Като няма мъже в столетницата , а само станишевци и добревци и йончевици проочие и джендере !!! Ще яха метлата дъртуфелния бабишкерляк импексовица !!!! Сака си пръч
17
Каква простотия лъха от коментарите ви, драги избиратели на БСП! А колкото до Нинова-с нейната метла, по нейната глава!
19
... и каква интелигентност лъха от Драго... Направо чупи дрегера...
20
КУРзанела успешно довършва последната глава в историята на БСП,наречена: НАЧАЛОТО НА КРАЯ!
21
различавам поне пет вида мамби (изключително отровни змии): - нчерната или мангалската; - руската; - рогата или баджанашка; - плюещата и накрая облизващата. Честити да са ви мамбите дрогаре - но бъдете особено осторожни с тях!
22
Браво лельо Корни. Не паркирай метлата, докато напълно не изметеш ГЕЙберастката ИЗМЕТ. :-)
23
За бутилк уиски или бутилка водка Дражко е сътворил този пасквил?
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Нормално е да я опекат свинята Импексова! Спонсорите и менторите са много побесняли! За Радев 2млн. гласуваха по време на мандат на ГЕРБ, а за БСП в мандат на Служебно Правителство на БСП - Радев, се сринаха на 800х. ! В момента за БСП са 400-500х. с тенденция за намаляване по природни причини! С номенклатурни номера, Нинова се превърна в несменяем диктатор!Обгради се с послушковци,изгони всички,които я подкрепиха за вожд на БСП, Радев е наясно,че единствено и само червения електорат го харесва безусловно!Нормалните хора или му се подиграват, или го презират, но за него няма да гласуват втори път! Притеснен е от преждевременна уволнявка по чл.103(2) за което са необходими поне 30 гласа на БСП, това е причина да желае овладяване на БСП!Мераци и претенции вселенски, манталитет махленски!
26
Какво му е нецензурното, като казвам, че онзи ка-пут от Русе липсва на снимката. За Крум Зарков говоря, де.
27
ХОРА , ААА , ТИЯ НА СНИМКАТА ---- ДА ГИ ОПЛАЧЕШ ! О П Г --- ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА , ЗА РЕКЕТ И ТЕРОРИЗЪМ ! ВСИЧКИ КОМУНЕТА СА ЗА СМЕТИЩЕТО ! НАРОДЪТ НЕ ПРОЩАВА ! КАЗАХ !
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Ето кои МАЛОУМНИ КОМУНЯГИ управляват България: Боко ТИКВАТА - БУДА, бивш член на БКП, стигнал до ротен командир, пожарникар НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецка СТРУГАРКАТА, бивш секретар на БКП с фалшива диплома.НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецо ПЪПЕША, завършил ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ във Вършец, ШОФЬОР, ФАТМАК и физкултурник.МАЛОУМЕН И НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.караВИЕТНАМчева, малоумно недоразумение НЕ ЗНАЕ ДОРИ И БЪЛГАРСКИ....ииииии....ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, ЗАВЪРШИЛ С ОТЛИЧИЕ.Знае много добре ЧЕТИРИ ЕЗИКА.УЧЕН, ЕРУДИРАН, ИНТЕЛИГЕНТЕН......СЛЕДВА....хахахахахаха.....
30
https://www.youtube.com/watch?v=J7uj-dXEObA
31
да честитим новото име на БСП , а именно партията ще се казва вече партия ГОУСТ или приведено на български партия ДУХ или ПРИЗРАК..
32
отговор на коментар
Дължи я на ник-а ти. Направи справка в комисията по досиетата.
33
Ако има нещо, няма нищо. Грешка, прошка. Утре шкембе и бира. И... до следващата неделя.
34
Това си чисто ПЗО на мпс .Ивчето веднага да пусне жалба в полицията.
35
Хайде,Нинова, така и така си взела метлата,хубаво да изметеш шайката, калинките, мутрите и онези гербаджии, дето лъхат на интелигентност и цветиста вулгарност.
36
Нека ЕДИН от до сега тролещи да се ИЗЯВИ за по-умен от Драгомир Драганов и да постави едно фото за да видим това ЧУДО на природата,но като виждам никой от тези полуидиоти няма звание професор а то тогава когато стана професор Драго не се даваше както сега,А и между другото ще ги катурне във пропастта като каруца-араба във състезанието по НАДПИВАНЕ и ще получат по една упойка във празните балалайки...Иначе груповата снимка на ЦК на БСП е супер още някой ден всички ще сложат тъмни-черни очила по обстойни причини........И да ЗНАЯТ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ........за съжаление..за което им изказвам СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ........?????
37
ДА ..БСП СА ПАРТИЯ ПРИЗРАК
38
"Важна" е не метлата , а дръжката / дръжката , дръжката / и т. н . Не се занимавайте с тези неудовлетворени и незадоволени "влъхви" "навлезли" отдавна в менопауза , нека ги наречем с истинските им имена БОКЛУЦИ .
39
Отврат и гнусотия вони, от трите лъжливи и дърти курабии, от гнусния рогат баджанак на Клепоухия Каун, най много. Хвани Милиончева и одъри Импексовата Барсала, от тия червени курабии, никакъв куp не става!
40
По-спокойно го давайте, да не дотърчи МВРето със сълзотворния газ.
41
отговор на коментар
И каква булка има два метра възпитана образована за радост на комунистите абе мъж за поревка също като тодара че и на него прилича
42
Ще гласувам за БСП и точка, за вас никога.Мой близък ми се обади и ми каза, как назначен на работа в тол системата бил посъветван да гласува за ГЕРБ, защото всичко това бил дължал....на ГЕРБ. Изр@ди по долни от комунистите сте вие....
43
Драго повече е наблегнал на водката , отколкото на таратора и затова е сътворил поредния си пасквил. Трябват му стотинки да ги добави към пенсията си, иначе ще я кара на кисело мляко и бисквити, като останалите пенсионери. Барем един съветник да го бяха турили, та да миряса, вече е на 72 лазарника, но иска пак да кърка водка с таратор, трябват му стотинки и пише разни недомислици. Едно време се въртеше около ЦК на БКП, даже баща му работеше там, Драго е стар комуняга, но сега заради стотинките си криви душата.
44
Получихме следната информация, която сами може да питате Корнелия Нинова дали е достоверна: Депутатът от групата на БСП Иво А. Христов е назаконен професор и не е социолог. През 2003 г. законът, правилникът за приложение и правилникът на СУ не допускаха човек учил право и не изучавал социология да влезе в докторска степен на обучение по социология. Това стана възможно, но не и със задно действие на закона чак през 2010 година с новия Закон за развитието на академичния състав. Ето защо титлата му доктор следва да бъде обявена за нищожна, какакто и званието професор придобито след това. Този човек не разбира нищо от социология, а всичките му трудове и твърдения по медиите са само опит за публицистика, агитация и преписи от твърденията на ориентирани към евтината сензация недостоверни руски информационни сайтове за теория на конспирацията и клипове на видеоблогъри. Освен това семейството му притежава фирми в сферата на енергетиката, появили се като част от престъпната бизнес групировка Мултигруп още от бандитските времена на криминалния преход и той е скрит милионер. Има данни, че дори руснаците, макар да е роден в СССР и да има сведения, че е преминал обучение за техен агент, както и че е поклонник на диктатора Йосиф Сталин не му се доверяват напълно, защото в един период напълно е излязъл от контрол и е получавал много пари по проекти на Джордж Сорос. Сега той нагло манипулира хората, като постоянно прави груби внушения, че е човек на руските служби и доверено лице и кандидат на Путин за министър-председател, президент на България и фактор в европейската политика за да всява страх и хората да се притесняват да му задават неудобни въпроси за безкрайните му кариерни амбиции. В същото време самолюбието му е толкова неконтролируемо, че заявява, че и Путин и Медведев след време трябва да си ходят, за да отворят мястото за нов лидер на Евразийското политическо пространство, за какъвто има предвид себе си. Обяви на предизборна среща октомврийската революция за еврейски погром, а след това 80 процента от българите за дебили. На срещи с партийни деятели и симпатизанти Иво Христов се държи безобразно – надменно и подигравателно, като дори си позволява със зачервено лице да обявява различни хора за луди и идиоти. Преди няколко години беше много озлобен, че Георги Първанов не е изпълнил обещанието си към него да предложи да се промени конституцията, за да се допусне за президент да се кандидатира и лице родено в чужбина, какъвто е самия Иво Христов, роден в СССР. След това Христов се озлоби и на Румен Радев, като започна да разпространява тезата, че президентът му бил обещал да го направи служебен министър-председател, но в последния момент се отказал да изпълни обещанието си и назначил Огнян Герджиков. Сега пък Иво Ангелов Христов напира на всяка цена да се уреди за евродепутат и иска безскрупулно с всички възможни средства да измести достойните за тези места. Разчита на съмнителния бивш управител на свинекомплекс, приватизатор на безценица на държавната собственост, олигарх и почетен консул на Русия Георги Гергов да го подкрепя, защото са от една масонска ложа заедно с него, Слави Трифонов, Георги Първанов и Румен Петков. Но дори в масонската ложа в която членува настъпи смут, поради екстремното му поведение. Чува се и че постоянно натрапливо досажда на представители на руските служби за сигурност и на руски политици с молби да съдействат на кариерата му, като сам в замяна им предлага и обещава осъществяването на всякакви неизпълними политически ангажименти, като излизане на България от НАТО и ЕС, откриване на руски военни бази и влизане в Евразийския съюз. Явява се на срещи с граждани с журналиста Стойчо Керев на които се говори за извънземни, летящи чинии и други измислици от теория на конспирацията. Има информация, че причините за неовладяното му поведение са свързани с това, че още непълнолетен е имал много тежки комплекси поради неспособност за нормален полов акт, поради преждевременно свършване. Това провокирало пристъп на Параноидна шизофрения, овладян с медикаменти от руски лекари, но неизлекуван окончателно, видно за всички от психично нестабилното му и опасно за околните поведение. Има данни, че през 2001 година отново е получил тежък шизофренен параноиден пристъп с панически страхове и продължително безсъние и пак е бил на психиатрично лечение, този път в Университетска специализирана болница за активно лечение по неврология и психиатрия “Св. Наум” в гр. София. Влошаващото му се с годините психическо състояние се очертава като основна причина руската ФСБ да започне да се дистанцира от него. Ако всичко това е така, то този човек е най-добре да отиде на трудова терапия да помага на семейството си да умножава парите в семейните фирми от енергетиката на името на жена му и баща му и да се махне от политиката и науката, където не е мястото на такива компрометирани хора!
45
Имаше една фраза от покойния и велик Григор Вачков. Бесните не може никой укроти лудите не може никой укроти ! Така че ги оставете на спокойствие да халюционират извън Парламента ! Нема лошо !
46
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
47
На здраве професоре! Така ли заработваш за поредната бутилка?!
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
отговор на коментар
На него едно бутилка не му стига. Освен това, трябват левчета и за таратора- кисело мляко, краставици, орехи, копър, сол. Като стар комунист, професорът по "нова и най-нова история" обича келепиреца, но сега, при "пазарните условия", ще трябва да се нагажда- ще пише, каквото му поръчат, а не каквото иска, ще прави, каквото му кажат и т.н. Неговите съпартийци станаха капиталисти-я вижте свинаря Гергов, Барбуков, Банев, Р.Овч,самата другарка от белослатинското село Крушовица-обект на неговата дописка.-нали затова се бориха другарите.
50
Ама Баба Яга не работи ли точно в този сайт?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 26052
архив

Един младеж отива студент. Но никога не е спал с жена. Там една негова колежка много го харесва, но той не знае какво да прави. Обажда се на баща си.
-Тате, тук имам една мадама, но не знам какво да правя. Как да действам?
-Сине, изведи я на ресторант.
Така и направил. Седнали вечерта, яли, пили, но момчето отива и пак звъни на баща си:
-Тате, ами сега?
-Сега я води в квартирата.
Отишли в квартирата му и той пак звъни:
-Тате, ами сега?
-Прави каквото прави кочът на овцата-казал бащата.
Студентът отишъл при девойката и прас една глава.

няма нови новини
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
сега
3006
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: СДС на 30 години - партията чества рождения си ден, след като успешно се завърна на политическия терен - гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)
x
НЕВЕРОЯТНА НАХОДКА: Откриха римски кораб от времето на Христос (ВИДЕО/СНИМКИ)
x