"Пристанищна инфраструктура" и "Лукойл Нефтохим-Бургас" преговарят за ползване на инфраструктурата

Икономика

"Пристанищна инфраструктура" и "Лукойл Нефтохим-Бургас" преговарят за ползване на инфраструктурата

16745
на 24.08.2023
Пристанищна инфраструктура и Лукойл Нефтохим-Бургас преговарят за ползване на инфраструктурата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и рафинерията „Лукойл Нефтохим-Бургас“ водят разговори да се използва инфраструктурата на компанията, за да може пристанището в Росенец да работи. Това се случва след като Парламентът реши да прекрати концесията на терминала, за да се върне под контрола на държавата.

препоръчано

По този повод, министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще провери на място процеса по прехвърлянето на нефтения термиал.

Дни след решението на правителството да прекрати концесията на "Лукойл Нефтохим Бургас" за пристанище "Росенец", от началото на тази седмица започна процедурата по прехвърлянето му към държавата.

В ход са разговори между Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и петролната рафинерия за това как може да се използва инфраструктурата на компанията, за да работи терминалът.

България има разрешение от Европейската комисия за изключение от европейското петролно ембарго за Русия до края на 2024 година, но работата с неруски продукт може значително да оскъпи горивата, каза преди ден за БНР  от Петролната и газова асоциация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК