Вход
София
Времето в София 19 o C

ПРИСЪДА: Бившият шеф на Онкото в Пловдив с три години условно за нанесени финансови щети

ПРИСЪДА: Бившият шеф на Онкото в Пловдив с три години условно за нанесени финансови щети

на 07.07.2020
9818
0
ПРИСЪДА: Бившият шеф на Онкото в Пловдив с три години условно за нанесени финансови щети
Автор: ПИК
07.07.2020
0
9818

Бившият шеф на Онкото в Пловдив – д-р Красимир Вальов получи наказание от 3 години условно с изпитателен срок от 5 години. Наложена му е и глоба в размер на 2000 лева.

Днес Апелативният съд в Пловдив го призна за виновен, след като на първа инстанция той бе признат за невинен.

Ето го самото решение:

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Окръжен съд – Пловдив в оправдателната й част, като вместо това постанови, че признава посъдимия д-р Красимир Вальов за виновен в това, че на 31.08.2016 г. в Пловдив като управител на "Комплексен онкологичен център - Пловдив“ ЕООД, в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл. 93, т.1, б. "б“ от НК и възложител по Закона за обществените поръчки, не е положил достатъчно грижи за възложена му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, с Решение № 185/31.08.2016г. открил обществена поръчка с предмет:

"Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на "КОЦ-Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС, която завършила със сключването на договор, въз основа на който от "Меркурий комерсиал“ ООД доставили 32-срезов компютърен томограф за нуждите на "КОЦ-Пловдив“ ЕООД с цена на томографа - 898 000 лева без ДДС и от това са последвали значителни щети за "КОЦ-Пловдив“ ЕООД в размер на 254 777 лева без ДДС, сума, явяваща се разликата между стойността на томографа по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф, поради което и го осъжда на " Лишаване от свобода“ за срок от 3 години и глоба в размер на 2 000 лева.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 24788
архив

- Сине, кой предмет ти харесва най-много в училище?

- Звънецът, тате.

няма нови новини
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
сега
2542
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Радев отговори на Борисов: Доверието в управляващите е изгубено! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Самоуби се младоженец - жена му дала обет да не спи с него
x