ПРИ 100% ПРЕБРОЕНИ БЮЛЕТИНИ: ГЕРБ-СДС спечели Хасково, следван от ДПС-Ново начало

ЧАС ПИК

ПРИ 100% ПРЕБРОЕНИ БЮЛЕТИНИ: ГЕРБ-СДС спечели Хасково, следван от ДПС-Ново начало

93834
преди 5 часа
ПРИ 100% ПРЕБРОЕНИ БЮЛЕТИНИ: ГЕРБ-СДС спечели Хасково, следван от ДПС-Ново начало
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Победителят на изборите в област Хасково е ГЕРБ-СДС. Делян Добрев и хората му получават 33,81 на сто от гласовете в областта. Коалицията има близо 30 000 действителни гласа или с над 6000 повече от предишния извънреден вот, става ясно от обработените на 100% протоколи от секционни избирателни комисии.

препоръчано

Избирателната активност е 40.81%, сочат окончателните данни. 

На втора позиция с 19,33% е ДПС-Ново начало, които получават близо 17 000 гласа.

За "Алианс за права и свободи" своя вот са дали под 7 процента от избирателите или малко над 6000 гласа. Алиансът около Ахмед Доган обаче остава на пето място по резултат, като преди него са "Възраждане" и ППДБ.

Най-вероятно тези пет формации ще имат депутати от Хасковска област. Разпределението на мандатите тепърва ще стане ясно.

От Районната избирателна комисия заявиха, че заради безпрецедентното решение, което първи в страната взеха - да спрат масовите немотивирани смени в състава на секционните комисии, не се стигна до хаос с изборите. Нямаше масово сгрешени протоколи, защото не са допуснати необучени кадри в СИК, обяви пред БНТ членът на РИК-Хасково Тонка Апостолова.

Според председателя на Районната избирателна комисия, основните заявления за смени на секционни членове, които бяха рекорден брой, както и масовите жалби и сигнали за агитация и контролиране на вота, са идвали от двете фракции в ДПС.

"Не влязохме в партийните комбинации, а защитихме обществения интерес", коментира Добромир Якимов и даде висока оценка за работата на РИК и СИК този път.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК