Провериха 100 язовира по поречието на Тунджа

Региони

Провериха 100 язовира по поречието на Тунджа

5936
на 27.11.2020
Провериха 100 язовира по поречието на Тунджа
Автор:   ПИК

Над 100 язовира на територията на община Тунджа са проверени преди зимния сезон. Отстранени са повредите в техническите съоръжения и дигите на водоемите.

Заради липсата на валежи през последната година голяма част от по-малките язовири са празни, но рискът от аварии, включително и след човешка намеса, винаги съществува.

Зам.-кметът на община Тунджа Татяна Стоева уточни:

„Повечето ни язовири са готови да посрещнат зимата. Не сме притеснени, работим в момента по язовира в "Скалица", има няколко места, които трябва да насипем, язовирът в Калчево, язовирите в Окоп", цитира я БНР

Особено внимание се обръща на каскадните язовири, които се намират над населени места и са най-честата причина за локални наводнения в пролетните месеци.


препоръчано
Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това