Вход
София
Времето в София 2 o C

ПРОВЕРКА НА ПИК! Лъсна истината - ето какви игри играе президентът! Румен Радев лобирал за "Грипен" от 3 години

ПРОВЕРКА НА ПИК! Лъсна истината - ето какви игри играе президентът! Румен Радев лобирал за "Грипен" от 3 години

на 06.07.2017
32145
69
ПРОВЕРКА НА ПИК! Лъсна истината - ето какви игри играе президентът! Румен Радев лобирал за "Грипен" от 3 години
Автор: ПИК
06.07.2017
69
32145

Президентът Румен Радев заяви най-отговорно, че никога не е лобирал или насочвал когото и да било да се купуват бойни самолети „Грипен”. Бърза справка на ПИК обаче показва точното обратното. Бившият ръководител на ВВС и настоящ държавен глава е започнал усилено да агитира за въпросните изтребители, произвеждани от СААБ, още през 2014 година.

От друга страна опозицията в лицето на БСП се опитва да внуши, че първата и най-решаваща стъпка за това да се започне процедура по преговори с шведската фирма е на премиера Бойко Борисов. Истината обаче е съвсем друга.

Оказва се, че именно Радев е наклонил везните кой боен самолет да бъде избран. През последните 6 години той е участвал дейно и под негово ръководство са се взимали важните решения, независимо от назначената за целта комисия. Друг неоспорим факт е, че именно по време на служебното правителство, когато Румен Радев почти беше решил, че сме президентска държава, беше взето решение на първо място да бъде поставен именно „Грипен”, на второ „Юрофайтър”, а F16 бяха тотално и почти безвъзвратно изключени от проекта.

През април 2014 година официална делегация от Министерството на отбраната и ВВС представител бе зам.-ръководителят Румен Радев, посети МО на Унгария и авиобаза Кечкемет, където са базирани унгарските изстребители JAS39 Gripen C/D. Целта на това мероприятие тогава бе запознаване на нашата държава и вземане на опит  в модернизацията на Унгария преди да закупим нови бойни самолети. Самият Румен Радев е извършил задълбочен анализ и е обосновал финансовите и оперативните предимства на новопроизведен изстребител, които е внесъл надлежно в МО.

Малко след посещението си в Унгария, Радев дава и интервю за списание „Клуб Криле”.

„Искам да започна това интервю с ясната уговорка, че „Грипен” е едно от трите основни предложения към България за доставка на нов тип боен самолет”, заявява още през 2014 година Румен Радев, като подчертава, че визатата в Унгария е била особено ценна. По-натам в материала като едно рекламно лице на СААБ, президентът продължава да хвали Грипен, като изтъква единствено предимствата на бойния самолет.

„Преговорите с правителството на Швеция стартират на 2 октомври 2001 година и след месец и половина, на 23 ноември 2001 година е подписан меморандум за разбирателство между двете държави. Договорът за лизинг пък е подписан на 20 декември същата година и ратифициран от парламента още следващия ден”, казва още Радев.

Месец по-късно през 2014 година облъчването за „Грипен” продължава. Интервюто отново е дадено в същото изадине, като отново основна тема е как държавата ни спешно и по най-бързия начин трябва да се сдобие с нов самолет. Този път марката на бойната машина не е спомената, но пък в пространния разговор се казва, как държавната ни авиация е в колапс със самолетите МиГ-29 и спешно, ама много спешно трябва да се купят 16 нови изстребители, като се уточнява, че трябва да са нови, каквито например F16 не са.

Продължението в лобирането продължава на 16 октомври 2014 година. Този път е пред „Фокус”. В него на очи се набива едно важно изречение: „Нашите изчисления показват, че разходите, които трябва да отделим до края на жизнения цикъл на МИГ-29 са почти толкова, колкото е закупуването на ескадрила, забележете, новопроизведени многоцелеви изтребители”. Което отново означава, че лобира за чисто новите самолети.

Преминаваме в следващата година 2015-та. Още в началато през януари Румен Радев дава интервю на Нова телевизия, където тогавашният шеф на ВВС не пропуска да изкаже своето предпочитание, а именно че трябва да изберем новопроизведен самолет.

Ден по-късно Румен Радев се явява в Би Ти Ви. Тук Радев вече е малко по-умерен. „Искам да дам малко повече информация за изтребителя, който явно плаши доста хора. Първото е, че този проект не изисква пари накуп. Има опции за гратисен период, за разрочено плащане в продължение на много години, който няма да тежи на бюджета. Такъв е примерът на Унгария, където изплащат изстребители в продължение на 20 години”, казва Радев. От думите му става ясно, че трябва да се ориентираме именно към „Грипен”, които предлагат такава схема, за разликето от другите оферти, и наистина е научил много от унгарците, които вече са закупили самолети от СААБ.

На 25 февруари пред "Кросс" още в заглавието се подчертава, че закъсняваме с купуването на новите изтребители. Следва пауза от няколко месеца и в края на 2015 година Радев отново подема кампанията за новите самолети. Този път е пред БНТ, малко след като Борисов склони тогавашният комантир на ВВС да не подава оставка. В него той казва, че единствения изход за родната авиация е купуването на нов боен самолет, като отново се изтъкват качествата на „Грипен”, но този път, за да не бие на очи, Радев отново не казва марка, но пък за пореден път дава за пример Унгария.

По-нататъшната ни справка показва, че следващото лобиране на Радев за новите самолети е на 25 април 2016 година. Там се подчертава, че ако вземем „Грипен” не само ще обновим авиопарка, но и ще подпомогнем бюджета на държавата. „При покупка на „Грипен” Унгария е поставила условие и заводите на "Електролукс" от Швеция са били пренесени в Унгария с гарантираните пазари”, казва Радев и подчертава, че такава програма върви заедно с придобиването на новопроизведен самолет, а не втора ръка.

Радев продължава, че у нас може да се случи нещо подобно, ако вземем Грипен. „Точно за това трябва да се мисли държавнически при реализирането на този проект”, допълва Радев в интервюто си.

От изнесените от ПИК данни, които са неоспорими и всеки сам може да провери, излиза, че Румен Радев отдавна е взел своето решение, кой самолет да бъде закупен и думите му, че никога не е лобирал, са оспорени. 

Сподели:
свързани новини
СКАНДАЛ В ЕФИР! Депутати се хванаха гуша за гуша заради Румен Радев и грипените СКАНДАЛ В ЕФИР! Депутати се хванаха гуша за гуша заради Румен Радев и грипените
Лют скандал се разигра в ефира на сутрешния блок на нова...
на 06.07.2017
Напиши коментар »
(69)
1
ПИК . Написаното по-горе е 90 % лъжа. Или го правите умишлено или не сте наясно с доста работи. тотално сгрешена последователност и т.н. Моля престанете
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
На тоя пъпчив боклук, назначил любовницата си на две държавни заплати, за да я лющи безплатно, НИКОГА не съм вярвал! Тоя шемет, назначен ни за прецедент, да не се прави на моралист, а да подава веднага оставка, и с Идиотова и Сланинова в затвора веднага!
4
Ти читателю,дали ще предпочетеш да си купиш ново Волво,подчертавам-НОВО,или Форд от 1979 г? Нищо,че е произведен в хиляден тираж....Въпроса е-кой ще връща комисионните на португалците,взети срещу обещание да им изкупим боклуците ? Цецо-за теб говоря.....
5
Правителството да си отваря очите и да не допуска този фатмак да манипулира избора ни за боен самолет!!!!!!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Поръчкова статия! Всичко е съшито с бели конци. Поръчителя бърза, а изпълнителят за да влезе в срока, който са му дали - бърка! Вижте колко правописни грешки има....А що се отнася до това, кой самолет да бъде закупен - естествено НОВИЯТ, а не старата 40 годишна барака!
8
И ПиК ли се включва във войната на страната на генерал пожарникаря Борисов? Срещу колко и какво?
9
ПИК,откога станахте Специалисти по Самолети,а и четейки Вашата Статия,разбирам,че Р.Радев казва това което е Добро за ВВС и за България,а Именно Опция за Разсрочено Плащане,или Цецко Ви е Подхвърлил Жълти Стотинки да Плюете по Президента,Защото Всички Знаем кокло е Злобен и Отмъстителен Цецко,очаквам да видя Нецензурен Коментар
10
За нашият прилеп е най-добре да се купят метлите от Хари Потър!
11
Новото си е ново !
12
След мандата си ще може да си напазарува и той хотели, както Първанката. Единия шлемове, другия самолетчета така стават нещата!
13
много ясно,че боклука Ф-16 ще бъде отхвърлен Грипен е на светлинни години пред него-нов самолет срещу стара бракма
14
Пик, вие че сте жълта медия, жълта медия сте. От "Америка за България" колко ви платиха да изкривявате истината? Ако началника на ВВС няма думата при избора на изтребител кой я има тогава? Цв, Цв. ли? Естествено е Румен Радев да е дал одобрението си за един от 3-те като предпочитан изтребител. Това не го прави лобист. По вашата логика цялата ГЕРБ е лобист(то си е така де) за бракуваните 40 годишни Ф-16, които искат да ни пробутат на цената на нов. Отделно тая модификация е от началото на 90-те години...АШКОЛСУН ЕФЕНДИ пак за 40 сребърника си предавате страната.
15
Защо професионалното мнение тук се нарича лобиране? Кой от пик е авиатор, че си позволяват да лансират откровени лъжи и инсинуации? Не подценявайте публиката!!!
16
Ами то просто някой трябваше да се запита откъде простакеса Деса изведнъж почна да си купува рокли на цената на кола и щяхте да разберете истината без проверки. Радев вече харчи комисионните за Грипена, а те са няколко милиона долара в адванс и още толкова при покупката. СААБ си назначиха Български президент, за да си направят сделката за милиарди! Продажник
17
ПИК, здравейте ! Знаете , че Радев е избран с 2 063 000 гласа , а партията ГЕРБ спечели 1 140 000 гласа на последните избори. Този резултат означава , че Радев рязко е eбaл майките на гербаджиите и на вас, разбира се. В страната няма друг който може да каже какви самолети да бъдат закупени. Изключено е пожарникар или шофьор на ГАЗ-69 да избират бойни самолети. Ето защо вие от ПИК само можете силно да пpъднeтe на кура на президента и точно в този момент той да ви го начука до мъдете.
18
Ако наистина е взел комисионна аз бих казал, ХАЛАЛ да са му. Спаси ни от едни трошки на 40 години, за които цялата управляваща партия бяха взели комисионни отделно от надупването. Ако имаше една мозъчна гънка щеше да си направиш изводите!!!
19
Много гадна медия сте пик.боклуци сте напикани
20
Тук по някога се предлагат откровени лъжи и поръчкови статии, жалки смешници
21
Зеления чорап си е харесал Грипена освен за комисионна , но и да му седи новичък и да вози Деса простакеса и да му радва окото!
22
НЯМА В ИНТЕРНЕТ ДРУГ КАТО ПИК ПО ЖЪЛТ,ЖАЛЪК И ПОРЪЧКОВ САЙТ В УСЛУГА НА ПОЛУГРАМОТНАТА ПРОДАЖНА МУТРА ОТ БАНКЯ
23
Сакам Недю да ми го лапа
24
Ти изплющя още един пасквил срещу президента, що така ? Какво печелиш от това ? Теб никой не те бръсне за слива, дребен си, беден си, злобен си. Гладкогъзестите индивиди като теб обикновено са кротки. Ти си с каба гъз и можеш да предизвикаш президента, знаеш , че той е мъжкар. Ще го ядосаш и ще те върти като пъдпъдък на шиш. Heдялko, сигурно забелязваш, че теб даже трътлестия чекиджия от Банкя на те eбaвa, а ти се съдираш да го хвалиш. Що така бе сульо ?
25
авторе !а за стари бракми ли да лобира?нали имаме!! a вие за 40 год ф ли лобирате? колко ви платиха да напишете това ? и кой?
26
Предполагам, президентът разбира от самолети. Уважавам мнението му. Когато купуваме противопожарни коли, бих уважил и мнението на премиера.
27
НЕ ЗНАМ ДАЛИ РАДЕВ Е ЛОБИРАЛ ИЛИ ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ЗАКУПИ НОВ (!!!!!!!!) САМОЛЕТ С РЕСУРС В СЛЕДВАЩИТЕ 35-40 ГОДИНИ. ОПРАВДАВАМ ВСЕКИ, КОЙТО "ЛОБИРА" ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА НОВА ТЕХНИКА, А НЕ ЗА КУПУВАНЕ НА СТАРИ САМОЛЕТИ НА 30 ГОДИНИ, КОИТО СЛЕД 10-15 ГОДИНИ ТРЯБВА ОТНОВО ДА СЕ СМЕНЯТ. И ВСИЧКО ТОВА Е ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ПАРИ. ПОПИТАЛИ СЪЗДАТЕЛЯ НА ФОРД КОЙ АВТОМОБИЛ СПОРЕД НЕГО Е НАЙ- ДОБЪР, КАТО ОЧАКВАЛИ ТОЙ ДА КАЖЕ "ФОРД", НО ОТГОВОРЪТ БИЛ " НОВИЯТ, НО ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ Е ТОЙ ДА Е ФОРД". НОВИЯТ САМОЛЕТ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ПАРИ КАТО 30 ГОДИШНИЯ Ф-16 Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ. ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА ХОРА ВЗЕЛИ ЕДНИ КОМИСИОННИ.
28
До онзи ден опорката беше, че видиш ли перди 2 години бил за Ф-16, а сега рязко си сменил мнението и вече бил за Грипен, като очевадния намек е, че видиш ли бил зависим или корумпиран... Днес обаче опорката се врътна на 180 градуса и вече видите ли, президента още от преди 3 години лобирал за Грипен... Ай вземете си уточнете версиите с Цецоолу, че ставате вече за мезе!
29
Радев лъже! Жалко за хората,които го избраха. Още е в началото на мандата и тръгна за комисионни. Срам и позор!
30
Към номер 17 Този факт означава и обяснява всичко. Например обяснява как така един напълно непознат в политиката човек, който и да е той, изведнъж се появява от нищото, процъфтява шеметно, от раз спечелва 2 милиона гласа на президентски избори и дори.... става президент. Тая работа не става с пари. Става с много, много, много пари от редовни комисионни от крупни сделки и при много, много, ама много здрава подпорка на много важни и много богати хора, които командорят парада. Целия парад, а не само ВВС.
31
Ще лъсне з*дника на клепоухия продажник
32
Пик, бях спрял да ви чета точно поради помиярския ви сайт . Как може да предлагате на читателите този пасквил , тази долна лъжа пълна с неточности и откровени грешки , та човек не може да разбере за кои времена/години/ става въпрос . Мъчите се да извъртите очевадната истина по изключително неумел начин ,то дори и този който ви плаща няма да ви плати за това подобие на писание . Ми замислете се малко , кой ако не командващия ПВО и ВВС ще каже съобразно задачите които му се поставят и разработените планове , какви самолети са му необходими . Ми защо е изпратен в Унгария , нали за да обмени опит , да се научи и според вас е трябвало да не ги хареса. Ами харесал ги е защото разбира от самолети. Бойко една пожарна за летището избра и след като я купиха започна да пали сама и да се разхожда по летището без шофъор и то пожарна кола за 1,2 млн евра/па каква е тази пожарна толкова скъпа ама това друг въпрос/. Помислете малко преди да пишете нещо ,дори поръчково да е, ехааа.
33
Пик, бях спрял да ви чета точно поради помиярския ви сайт . Как може да предлагате на читателите този пасквил , тази долна лъжа пълна с неточности и откровени грешки , та човек не може да разбере за кои времена/години/ става въпрос . Мъчите се да извъртите очевадната истина по изключително неумел начин ,то дори и този който ви плаща няма да ви плати за това подобие на писание . Ми замислете се малко , кой ако не командващия ПВО и ВВС ще каже съобразно задачите които му се поставят и разработените планове , какви самолети са му необходими . Ми защо е изпратен в Унгария , нали за да обмени опит , да се научи и според вас е трябвало да не ги хареса. Ами харесал ги е защото разбира от самолети. Бойко една пожарна за летището избра и след като я купиха започна да пали сама и да се разхожда по летището без шофъор и то пожарна кола за 1,2 млн евра/па каква е тази пожарна толкова скъпа ама това друг въпрос/. Помислете малко преди да пишете нещо ,дори поръчково да е, ехааа.
34
Само забележете ,че президентът влиза в политиката гол и бос и наблюдавайте как ще излезе след 4 години....ТОЙ любовницата си беше назначил на 2 заплати, но народът го избра ....Апетитът идва с яденето ,а приказката започва зеленика я знаете
35
нищо общо с ХАМИЛТЪН и аман о т библиотекари - такава ниска топка никой не е виждал
36
Напишете нещо най подле и за банкянското слънчице бе. Нищо не казване от цял ден.Дали му мина коленцето, дали закуси тая сутрин и къде е.Да не вземе да иде в Станимака, че да го на.... циганите.
37
при закупуване на противопожарни коли, не съм чул да има друго мнение. Какво излиза. Компетентни са хора, които си и нямат понятие. Какво да се прави. В тази държава само и единствено великия вожд Винету разбира от всичко.
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Да ги питам само Цецо Лъжецо и Винету, като дойде време да си сменят колите на парламента що не вземат да си купят некви 40 годишни мецедеси, ама много добре ремонтирани, а?
40
Радев казва, че иска чисто нови самолети и това според вас е лобиране??? Лобиране е когато някой иска да ти натресе 35 годишни,консервирани в хангар самолети с остатъчен ресурс около 10 години.Нека възмездието застигне онези които искат да хвърлят милиард и половина народни пари на вятъра за да вземат своите комисионни.
41
По време на предизборната надпревара за Президент на БГ в едно плевенско село попитали другарят лецец Радев спомня ли си кой му е бил първият летателен иструктор във военно-въздушното училище в Д.Митрополия? За голяма изненада другарят Радев не си го спомнил! В действителност първият му инструктор се каза Борисов :) Дали това е причината другарят Радев да го е забравил или просто му е къса паметта и високо самочувствието?
42
Тази статия, ни представя Радев като човек с ясна и аргументирана позиция по въпроса (да сте чули нещо подобно от Цветанов и Борисов)... и на това му казват ,,лобизъм,,.... ? Или автора се изказва неподготвен или пък са го ,,подготвили,, доста добре...... (което ми изглежда по-вероятно)
43
СРИЧАЩИЯТ РАДЕВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА ГОСПОЖИЦА, А ДА СИ ПРИЗНАЕ ЗАЩО ЛОБИРА ЗА ГРИПЕН.
44
Пик правите внушения с избрани извадки от интервюта и ваши интерпретации! Защо не посочите линкове към съответните интервюта и читателите сами да направят преценка! Не ни мислете за толкова тъпи и елементарни!
45
Това руско псе просто е изпълнило волята на кремълските си господари, които нямат интерес да бъдат атакувани от американските Ф-16. Само след четири години Военният трибунал ще разобличи този предател и ще му прочете заслужената присъда.
46
ТОЗИ КУХ ФАТМАК ЗА ПРЕЗИДЕНТ? ПО-ГОЛЕМИ ТЪРТИИ И НЕКАДЪРНИЦИ И КУХИ КРАТУНИ ОТ ВОЕННИТЕ НЯМА. НАРОДА НЯМА ПРЕДСТАВА КАКВА УНИКАЛНА НЕКАДЪРНОСТ И ТЪРТИЕВО ПОВЕДЕНИЕ СЕ ФОРМИТА В АРМИЯТА.
47
Имам отлична представа какво представлавя F-16! От бракмата F-16, който се опитват да ви натресат, до последните блокове (да кажем, с други думи серийни варианти), разликата е оттук до Луната, И МиГ-29, които имате, са по-добри. А НОВ самолет, произведен от SAAB, с двигатели на VOLVO и европейска електроника, е чудесно решение за Бългрия!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РАДЕВ, макар да не съм гласувал за него.....
48
тъпия селски каруцар лъже така както е характерно за един друг етнос. за пореден път бсп показаха че той не е президент на всички българи, а самия той до момента се занимава със санкциите срещу русия.тоя тъпанар не е наясно, че Република България е парламентарна държава. уверено върви към първия в новата ни история импийчмънт. дерзай селски чукундурино!
49
Игрите ги играе бившият кадър на Маргените – Бойко Методиев Борисов заедно с Бегача от с.Шума и с активното съдействие на Главчо и Цвета от Мамарчево. Само че много им припари под краката: скандалът с НДК, протестът в Асеновград , контрапротеста на циганите от Столипиново, протестът на полицаите, на които БиБи и Бъчи не са плащали от 2012 г., тъпотията и бруталността на Главчо, непрекъснато проявявана в НС, унижението на дебелата Лили от премиера, опитът за опитомяване на президента от Боко, простащината на Цуци от с.Шума и манията му да смачка опозицията, манията на Цуци всички важни проблеми да преминават през НС дори това да не е предвидено по закон – повишаването на висшите офицери в звание, проблеми по министерства, проблеми от компетенцията на президента и т.н., маниакалното желание на Б.Б. и Цуци да основат държава на ГЕРБ… И всичко това в навечерието на европредседателството на БГ…
50
От кога на оценки, основани на обективни доказателства се казва "лобиране" бе умници?
51
Щом БъСъПъ толкова вият по всяка вероятност са убедени,че може да започне процедура за импийчмънт,като ОСНОВНОТО е заплаха за Националната сигурност в следствие от предприетите от радев лобистки действия. Радев,Радев ти от Герджиков ли очакваше да спазва омертата ?! Радев дезертира от армията после и от семейството си и някъде по това време и от НАТО..
52
Я питай руските експерти за качествата на по-новите модификаци на F16 . Ще има нов търг и правилното е за НОВИ самолети ,само.
53
ПРОВЕРКА НА ПИК! Лъсна истината - ето какви игри играе президентът! Румен Радев лобирал за "Грипен" от 3 години. Г-да от ПИК ,не е необходимо да наливате масло в огъня. Един врял и кипял в „събитията” около новите самолети за БА човек, включително и журналист от ПИК, би си затраял и не би влезъл в такъв спор, още повече, че Б.Борисов вече беше влезъл в контакт с премиера на Швеция и беше предложил в предварителен разговор начин за изплащане на изтребителите Грипен. Очевидно обаче от „Козяк” са изревали на умряло и са набили чемберите на г-н премиера. Резултатът от такова”съветване” е налице.
54
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
55
ПИК , за съжаление за пореден път доказвате, че сте на хранилка на Козяк! Платени нещастници!
56
Един ПИЛОТ от Селскостопанската Авиация е по ПОЛЕЗЕН за нас Българите - от БЕЗПОЛЕЗНИЯ Интригант - Радев , който освен да МРЪНКА и ЛОБИРА , става досаден с ниското си ниво !
57
Цецо а сега върни комисионата от 7 000 000 където си даде Чичо Сам и Америка за България да лобираш да вземем 40 годишните бракми ф16 пиша го да го знае народа колко си лъжец и мошенник
58
е долен крадлив селянин- лика прилика с курни крадливата, гергов свинаря, румен овчаря, добрев ченчаджията, мая общата и т.н.
59
А защо са ни самолети. С 10 или 20 самолета кого ще надвием. Май за друго става дума.
60
към Тодор Панаров · Shumen, Bulgaria "Трябва да се куmят американските изтребители, защото Америка може да ни помогне икономически много повече отколкото тъпите шведи! Отделно от това Ф-16 са доказана марка с произведени повече от 4000 бройки и участвали в много бойни операции. Ф-16 ще пасни идеално за изискванията на НАТО!" Брей! Че кога Америка ни е помагала икономически? Подсети ме, че не се сещам...Може би бомбардировките на София през 44-та
61
Това е едни си играят с парите на държавата купуват самолети муниции ракети а други като мен страдат от тия държавници като нямат никакви месечни доходи а ги разработват службите и си гушкат заплатките от тия ТАЙНИ разработки като стъжняват живота на мирните граждани на РБ.Разбирам да те хванат в кражба или друго престъпление Ок ама да не ти дадът по 5 кинта социална пенсийка а те да купуват самолети за милиони левове това не го разбирам и Росен Плевнелиев бе такъв и ген Радев е същия искам си малка пенсийка за да не гладувам от тях а те оправят техни хора на пенсии таван а за мен няма 250,300 лв на мес от НОЙ срамота и безхаберие на тие управници Людоети
62
Шведската техника е по добра и от немската и от американската. Който не го разбира това е пълен лаик. Краварите още преди години съзряха заплахата и просто съсипаха Ериксон, СААБ, а Волво просто го купиха.
63
Човекът каза много ясно : '' Аз разбирам от самолети, Цецо- от апартаменти !'' Не разбирам, за какво се дъртите във форума? !
64
Човекът каза много ясно : '' Аз разбирам от самолети, Цецо- от апартаменти !'' Не разбирам, за какво се дъртите във форума? !
65
Май ще се окаже, че тоя чауш освен, че е любител на москалските рубли обича много и шуедските крони.
66
Тоя да си прибира багажа, десата и да се пръждосва в любимата му москалия! Там да си прави кобрите, пепелянките и другите видове смокове на допотопните москалски ламарини су, му, миг, цвиг и т. н. Писна ми от тоя!
67
На фона на тази селска , еблива, алчна двойка , нарекла се президентска , Плевнелиев изглежда като аристократ - благородник с английско образование.
68
Имаш ли пари купувай на разсрочено плащане нови изтребители ракетни катери за черно морието брегова артилерия танкове пехотни средства.Нямаш ли търси начини и средства за да имаш.НОВИ не стари.Когато служих във флота имахме стари руски кораби като почнеш от есминецът Г;Димитров който гореше горива колкото годишен бюджет на цял град.сари подводни лодки тралчици гимии и останали от войната ОД реве като мечка лази като бубулечка Бо -та и други но те служеха само за обучение на моряците Сега техниката е много напред за това всич ко ново! В синхрон с НАТО
69
Бай Георги с висше съм. Пиша на Цветанов от психодиспансера и го очаквам да ме посети. Цвъки, аз съм кандидат от друга партия дясна-Да,България, а сестра ми е от твоята партия ... Ако може да дадеш някой лев за психодиспансера, че е в окаяно състояние. Винаги твой Жоро от болничното ми легло!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев е поел определен ангажимент към изтребителя "Грипен" и сега лобира за него?
Общо гласували: 6994
архив

Две блондинки си говорят и едната вика..
- Йес, отслабнала съм с два килограма! 
А другата и казва:
- Да не си си свалила грима?

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1418
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Родни милионери ужилиха Джино Бианкалата - риалити звездата изгоря с крупна сума за апартамент на Свети Влас
x
Внимание: Преборете безсънието с банан и канела
x