Проверяват река Чепеларска след сигнал за замърсяване

Региони

Проверяват река Чепеларска след сигнал за замърсяване

10225
на 05.01.2020
Проверяват река Чепеларска след сигнал за замърсяване
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –  Пловдив (РИОСВ) незабавно сформира екип от екоексперти, който се отзова на сигнал за замърсяване на река Чепеларска при село Бачково днес, съобщава „Марица.бг”.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В екипа бяха включени експерти от РИОСВ, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Сигналът е подаден до РИОСВ – Пловдив днес в 12:50 часа от РУ на МВР – Асеновград и в него се алармира, че водата в реката е с променен цвят.

свързани новини

На място екоинспекторите установяват, че реката има лек белезникав цвят. Взети са водни проби за анализ от три места: река Чепеларска преди Бачковския манастир, река Чепеларска след селото и река Юговска, която е приток на река Чепеларска.

На място са направени експресни анализи  по показателите проводимост, pH и кислород, които са в норма.

Във връзка с установяване причината за замърсяването, в лабораторни условия ще бъде направен детайлен анализ по допълнителни показатели - неразтворени вещества и метали.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК