Проверяват сигнали за отровени и замърсени реки

Региони

Проверяват сигнали за отровени и замърсени реки

7351
на 11.12.2019
Проверяват сигнали за отровени и замърсени реки
Автор:   ПИК

Служители на регионалната екоинспекция в Пазарджик провериха два сигнала за отровени и замърсени реки на територията на Панагюрище и Брацигово. Сигналите са подадени от граждани на „зеления телефон“.

При извършената проверка на река Елчишка край панагюрското село Елчица е установено, че цели терени по поречието на реката са замърсени с битови и строителни отпадъци. Част от тях са и в речното корито.

На кмета на община Панагюрище е връчено предписание за незабавно почистване на замърсените зони.

Паралелно с това река Елчишка е замърсена и с промишлени води. Даден е срок за бързо възстановяване на оборотното водоподаване на микробиологична инсталация на фирмата замърсител.

Замърсяване е установено и в реката край брациговското село Равногор. Местна мандра е изливала във водите цвик. Собственикът е задължен да осигури правилно управление на отпадъчния продукт.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 296
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това