ПРОГНОЗА: Нова година - по къс ръкав, забравете за снега. Проф. Рачев разкри какво ще е времето по празниците

Прогноза за времето

ПРОГНОЗА: Нова година - по къс ръкав, забравете за снега. Проф. Рачев разкри какво ще е времето по празниците

39830
на 06.12.2018
ПРОГНОЗА: Нова година - по къс ръкав, забравете за снега. Проф. Рачев разкри какво ще е времето по празниците
Автор:   ПИК

Замърсяването на въздуха е типично явление за всички български градове в котловините, а дори и в в равнините. Не виждам това да се промени в следващите 10 години. Песимист съм. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев на въпрос за мръсния въздух в София.

препоръчано

"Причините са рязкото поскъпване на газта, на тока, хората все повече ще предпочитат твърдото гориво", категоричен е той.

"Единствените екологични горива - газта и тока, са много скъпи. София се отърва от доста промишленост, отоплението на твърдо гориво и автомобилите са основният причинител на замърсяването", коментира професорът.

Той разкри и какво време ни очаква през следващите дни. "Днес, утре и в събота ни очаква хубаво време, с повече слънце. Вятърът ще стихне" разкри Георги Рачев и добави: "След това започва един пренос от Запад на Изток. Ще започне дъжд, дъжд със сняг и накрая само сняг. Така до вторник. От вторник до 17 декември пак ще бъде хубаво времето."

"На Бъдни вечер ще бъде -1 градус посред нощ. Предишните дни ще вали и ако се задържи по-студено, може и да остане малко сняг на по-високите места. В планините ще си има сняг", уточни климатологът.

"На Коледа ще има слаби валежи в Югозападна България. Очакванията са за малко дъжд с високи за декември температури", добави той.

"На 1 януари на обяд ще бъде много топло време - от порядъка на 7-8 градуса. За Нова година ще бъде сухо и топло време, поне това, което виждаме до този момент", добави проф. Рачев. Той се пошегува, че в Гърция ще бъде 17-18 градуса и там хората ще могат да се разхождат по потници. "В България може с някоя камизолка да излезем", пошегува се професорът.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 221
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това