ПРОГНОЗА: Професор Момеков обяви кога ще се върнем към нормалността и ще преборим COVID-19

Здраве

ПРОГНОЗА: Професор Момеков обяви кога ще се върнем към нормалността и ще преборим COVID-19

59937
на 21.12.2020
ПРОГНОЗА: Професор Момеков обяви кога ще се върнем към нормалността и ще преборим COVID-19
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Много е рано да се притесняваме за какъвто и да е нов щам, просто вирусът циркулира и Великобритания има ресурса бързо да направи детекция на подобен феномен, а варианти на този вирус ще се появяват и на други географски ширини“, коментира новата мутация на коронавируса  по БНР проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

препоръчано

„На този етап всичко е супер преждевременно, ние даже не можем да потвърдим данните за по-бързото му разпространение. Мутацията няма да засегне биологията на този вирус – бъдещето ще покаже, но сега не е необходимо да се паникьосваме", заяви проф. Момеков.

Относно това дали ваксините ще са ефикасни и за новата мутация, проф. Момеков поясни, че може част от имунния отговор да бъде неутрализиран, но това няма глобално да повлияе на ефикасността на ваксината.

Проф. Момеков отговори, че засега няма да се ваксинира, тъй като има антитела. По думите му и двете ваксини имат висок процент ефикасност. Според специалиста ще се върнем към нормалността и ще преборим вируса в края на следващата година.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК