ПРОГНОЗА: Топ климатологът проф. Георги Рачев: Краят на лятото ще е към октомври

ЧАС ПИК

ПРОГНОЗА: Топ климатологът проф. Георги Рачев: Краят на лятото ще е към октомври

24105
на 18.05.2021
ПРОГНОЗА: Топ климатологът проф. Георги Рачев: Краят на лятото ще е към октомври
Автор:   ПИК

Очертават се хубава събота и неделя, заедно с понеделник. Това е прогнозата на топ климатолога проф. Георги Рачев докрая на настоящата седмица, която той направи пред Би Ти Ви.

препоръчано

“Върхът на сладоледа на динамиката е много голям през май. Смеем се със студентите, когато закачиш 15-22 градуса. През май не можеш да закачиш температурата", коментира със смях той.

“Четвъртък и петък ще е доста по-хладно в София. От събота започва едно плавно затопляне. На 28 май няма да ви гостувам, защото ще съм в Земен на практика със студентите“, каза проф. Рачев.

"Нормално е движението. Щом има вятър, всички мръсотии, които се емитират във въздуха, се разреждат. Вятър, дъжд, когато има, това е самоочистването на природата", посочи той.

“Края на лятото го слагаме към края на октомври“, прогнозира още проф. Рачев.

“Петичките бяха твърде големи, доста солидно ще е това заведение. Специалистите да кажат доколко тези обекти са преместваеми. Това е солидно капанче“, коментира проф. Рачев за строежа на плаж "Смокиня-север", който разбуни духовете преди началото на летния сезон.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това